Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A mars terraformálásnál...

A mars terraformálásnál hogyan akarják megoldani a gravitáció hiányát?

Figyelt kérdés
A másnak kevesebb mint a fele a földi gravitációnak. Ez szerintem a legnagyobb probléma. Még a bolygó felmelegítése lehetséges lehet a jövőben, meg a többi probléma megoldása. De egy bolygónk hogyan növelhetnénk a gravitációját?

2022. máj. 25. 13:21
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
100%

"Seprű és lapát + olcsón dolgozó munkások :)"

Közmunkások, lehet ez a titkos magyar űrprogram? :D

"Amúgy talán lehetne olyan porszívót kifejleszteni, már ha helikopter működik a Marson akkor elvileg porszívó is fog."

Nem tudom, milyen helikopter működne a Marson, az atmoszférája 1%-a a földinek, vagyis 100x akkora felületű rotorlapátokra lenne szükség.

"Vajon hogyan jönne ki a gyakorlatban a felszínről gyűjtött por? Mert egyszer könnyű begyűjtés, míg másodszor kicsi mennyiség és nagy távolságok."

Majd hord oda apránként másikat a szél, ha egy területről összegyűjtöttük :D

De gondolom, ennek csak az elején lenne jelentősége, utána már bányászni is lehet. Az elég prosztó húzás lenne a Marstól, ha csak a felszínén fujkálna egy kis vasat ide-oda a szél, belül meg nem lenne egy deka se.

2022. máj. 26. 15:51
 42/46 anonim ***** válasza:
100%

"100x akkora felületű"

A gravitáció harmadakkora.

Egyébként ti hol éltek?

Hónapok óta röpköd a helikopter a Marson, akkora szenzáció volt, mint ide a Mars.

Jó nagy és gyors lapátjai vannak, ugye kicsi a légellenállás, nagyon nagy lehet a fordulatszám.

2022. máj. 26. 15:56
 43/46 anonim ***** válasza:
100%
Oké, én valami olyasmire gondoltam helikopter alatt, ami legalább egy embert, vagy embernyi tömegű dolgot el tud szállítani, nem egy kis drónra.
2022. máj. 26. 16:01
 44/46 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Akkor egy kis bepótolás :)

Ingenuity Mars Helicopter

[link]

Még a laborban:

[link]

A Marson:

[link]

Itt a wikin a videok között az első mutatja a felszállást.

[link]

Itt szintén egy felszállás a NASA Youtube csatornáján:

https://www.youtube.com/watch?v=y5niGi4k9vQ

2022. máj. 26. 17:06
 45/46 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Meg hallottam a Sanyitól, hogy ez a NÁZA egy új Mars tragacsot is összetákolt potom 2 milliárd dollárért, mintha már ez lenne a mániájuk és ezt is 11 évig barkácsolták a sufniban.

Itt van ez a f*stalicska :D

[link]

------

[link]

2022. máj. 26. 17:36
 46/46 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Legalább felmosnának fotózás előtt :)
2022. máj. 26. 17:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!