Miből gondoljátok, hogy nem lesz súlyos következménye pár éven belül a környezetvédelmi problémáknak, mondhatni környezeti válságnak?
16
Bennem felmegy a pumpa, amikor a hétköznapi emberre akarják tolni a felelősséget.
Mit számít az a pici műanyagocska, amikor a mosógép, mikró, tűzhely, tévé, mobil egyre hamarabb megy tönkre javíthatatlanul, a ruhák egyre gyatrább minőségűek? Előbb ezeket tegyék rendbe, lassítsák le a világgazdaságot és utána beszélhetünk a hétköznapi emberről.
A klíma szükségét is az emberiség teremtette meg. 4-6 sávos utak mellett, aszfalt- és betonrengetegben, ahol hajnal 4-kor is 30 fok van (!!) nem lehet klíma nélkül, zárt helyen, ülve, szellemi munkát végezni, mert az embernek folyamatosan vérnyomásesés miatti rosszulléte lenne.
EagleHUN
Mindjárt megsajnállak. Szip-szip.
19
Én is erre gondolok.
Egész egyszerűen 10 év múlva te, én és a kategóriában levő többiek már nem fogunk élni akkor se, ha megússzuk a most éppen nagyon pengeélen táncoló III. világháborút.
A ruhàk règen is kiszakadtak, csak nagyi megstoppilta a zokint, megvarrta a kabàtot, suszter megpatkolta a cipöt. A mai emberek csövesnek nèznek, ha ilyen ruhàkban jàrsz (èn mègis megteszem).
Egyèbkènt meg az àtlag ember tehet a legtöbb dologról, ne told el magadtól az egyèni felelössèget a cègekre, ök neked csinàljàk a sok szart, mert megveszed… ès ùjra ès ùjra ès újra.
Èn szemèly szerint amivel egyszer “rosszul jàrtam” azt soha többet nem veszem meg, sok ilyen termèk van.
Nem a cègek szemetelnek az erdöbe (nèhàny igen, de a kis ember sokkal többet szemet oda), valamint nem a cégek veszik meg a környezet számàra mérgezöbbnèl mèrgezöbb szèpsègàpolàsi cuccokat sem.
Ha minden àtlagos, hètköznapi ember felelösen viselkedne, nem lenne itt problèma, hidd el az ipart is a kis emberek irànyítjàk, az ö igènyeiknek kèszül MINDEN.
"a felsorolt dolgok 2 évente ELROMLANAK."
A cipő még oké, egye fene, de akkor csinálják olyanra, hogy könnyen szétszedhető legyen komposztálható és újrafeldolgozható darabokra.
Azonban mit csinálsz te az eszközeiddel, hogy kétévente elromlanak? Én a TV-met kb. 3 éve vettem, még mindig kutya baja. Akkor lehetett kb. 6-8 éves, tehát már legalább 8-10 éves körül járhat. Lapos, de még az LCD, abból is a vastag kávás. Pedig nálam kvázi 0-24-ben üzemel, sosincs kikapcsolva.
Az autómat 8 évesen vettem, most 13 lesz, teljesen jól működik. Igaz, nem mozgok vele sokat, olyan 8-10 ezret évente.
Telefonom az még viszonylag új, most októberben lesz 3 éves, blekk frájdéjen vettem, egy A20E, nem tervezem lecserélni egyelőre, annak sincs semmi baja. Pedig az is 0-24-ben megy, habár sokat nem telefonálok vele, az internetet gyakran használom.
Mit teszel te az eszközeiddel, hogy kétévente elromlanak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!