Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miből gondoljátok, hogy nem...

Miből gondoljátok, hogy nem lesz súlyos következménye pár éven belül a környezetvédelmi problémáknak, mondhatni környezeti válságnak?

Figyelt kérdés
2022. máj. 19. 17:11
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

16

Bennem felmegy a pumpa, amikor a hétköznapi emberre akarják tolni a felelősséget.

Mit számít az a pici műanyagocska, amikor a mosógép, mikró, tűzhely, tévé, mobil egyre hamarabb megy tönkre javíthatatlanul, a ruhák egyre gyatrább minőségűek? Előbb ezeket tegyék rendbe, lassítsák le a világgazdaságot és utána beszélhetünk a hétköznapi emberről.

A klíma szükségét is az emberiség teremtette meg. 4-6 sávos utak mellett, aszfalt- és betonrengetegben, ahol hajnal 4-kor is 30 fok van (!!) nem lehet klíma nélkül, zárt helyen, ülve, szellemi munkát végezni, mert az embernek folyamatosan vérnyomásesés miatti rosszulléte lenne.

EagleHUN

Mindjárt megsajnállak. Szip-szip.

19

Én is erre gondolok.

Egész egyszerűen 10 év múlva te, én és a kategóriában levő többiek már nem fogunk élni akkor se, ha megússzuk a most éppen nagyon pengeélen táncoló III. világháborút.

2022. máj. 20. 07:24
 22/27 Kólauborkával ***** válasza:
80%

A ruhàk règen is kiszakadtak, csak nagyi megstoppilta a zokint, megvarrta a kabàtot, suszter megpatkolta a cipöt. A mai emberek csövesnek nèznek, ha ilyen ruhàkban jàrsz (èn mègis megteszem).

Egyèbkènt meg az àtlag ember tehet a legtöbb dologról, ne told el magadtól az egyèni felelössèget a cègekre, ök neked csinàljàk a sok szart, mert megveszed… ès ùjra ès ùjra ès újra.

Èn szemèly szerint amivel egyszer “rosszul jàrtam” azt soha többet nem veszem meg, sok ilyen termèk van.

Nem a cègek szemetelnek az erdöbe (nèhàny igen, de a kis ember sokkal többet szemet oda), valamint nem a cégek veszik meg a környezet számàra mérgezöbbnèl mèrgezöbb szèpsègàpolàsi cuccokat sem.

Ha minden àtlagos, hètköznapi ember felelösen viselkedne, nem lenne itt problèma, hidd el az ipart is a kis emberek irànyítjàk, az ö igènyeiknek kèszül MINDEN.

2022. máj. 20. 19:02
 23/27 anonim válasza:
52%
Nem CSAK a kisember tehet róla, de sok kicsi sokra menne. Ha mindenki beérné egyszerűbb élettel, egyszerűbb dolgokkal akkor nem itt tartanánk. Ezek a nagy környezetszennyező cégek a kicsik igényeit próbálják kielégíteni. Mivel mindenkinek a kényelem meg a sok modern dolog, a sok felesleges kütyü a fontos ezért gyártják. Ennyi. A kis ember is tehet róla a mindennapi döntéseivel.
2022. máj. 21. 13:20
 24/27 anonim ***** válasza:
45%
Ha nem cserélnél 2 évente telefont, tv-t, autót, ruhát, cipőt, stb. stb. és nem utaznál külföldre - hanem csak 10 évente - akkor máris sokkal kisebb lenne a probléma.
2022. máj. 21. 16:07
 25/27 A kérdező kommentje:
Nem utazom külföldre és a felsorolt dolgok 2 évente ELROMLANAK.
2022. máj. 21. 16:11
 26/27 anonim ***** válasza:
66%

"a felsorolt dolgok 2 évente ELROMLANAK."

A cipő még oké, egye fene, de akkor csinálják olyanra, hogy könnyen szétszedhető legyen komposztálható és újrafeldolgozható darabokra.

Azonban mit csinálsz te az eszközeiddel, hogy kétévente elromlanak? Én a TV-met kb. 3 éve vettem, még mindig kutya baja. Akkor lehetett kb. 6-8 éves, tehát már legalább 8-10 éves körül járhat. Lapos, de még az LCD, abból is a vastag kávás. Pedig nálam kvázi 0-24-ben üzemel, sosincs kikapcsolva.

Az autómat 8 évesen vettem, most 13 lesz, teljesen jól működik. Igaz, nem mozgok vele sokat, olyan 8-10 ezret évente.

Telefonom az még viszonylag új, most októberben lesz 3 éves, blekk frájdéjen vettem, egy A20E, nem tervezem lecserélni egyelőre, annak sincs semmi baja. Pedig az is 0-24-ben megy, habár sokat nem telefonálok vele, az internetet gyakran használom.

Mit teszel te az eszközeiddel, hogy kétévente elromlanak?

2022. máj. 21. 16:33
 27/27 Alex Fly ***** válasza:
Én speciel nem gondolom azt, hogy ne lennének ilyen hatásai - főleg, hogy ezek már most is jelen vannak.
2022. máj. 22. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!