Miért nem fúj fel olyan mértékben a főtt alma, mint a nyers?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az az étel fúj fel, amit nem tudsz megemészteni - és azért, mert a béledben aztán akad jelentkező, aki majd emészt helyetted is.
De sajnos ez heves gázképződéssel jár.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Lehet ez örökletes és nem vagy nehezen javítható, gyógyítható?
Háááát...nem kell konzultálnom a háziorvosommal a bélflórám állapotáról, mert felettébb sok ideig nem jutottam alap értelmes ételhez - Könnyebb megválaszolni azt, hogy miből nincs hiány a szervezetemben, mint azt, hogy miből van.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A rosttartalma miatt. Az alma rostos és főzve felpuhulnak a rostok. Ilyen a müzli is ami valamilyen gabona, ami szintén sütve, főzve könnyebben emészthető.
Egyébként az alma befőtt frissen is finom és hamar készen is van, lehet bele szegfűszeget és fahéjat is tenni. A sült alma is finom.
Köszönöm szépen a magyarázatot!
Korábban feltettem a következő kérdést: https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__altalanos-kozerzet_.. de nem érkezett válasz. Érte hő a sütőben a pelyheket, tehát nem értem, hogy miért böfögtem tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!