Vajon bírná a szervezet azt, hogy nyers halakat nyelnék le egyben táplálék gyanánt túlélési szempontból?
Ezt úgy értem, hogy vannak pl ezek a csalihal hálók. Kb 2x2 méteres vagy kisebb hálók amiket kiemelve mindig akad 5-10 kis halacska, amik ugyan nem méretesek, de a súlyuk összeadódik.
Ha ezeket a halacskákat megmosva valamennyi vízzel egyben meginnám, azonnal elkapnék valamilyen betegséget, vagy elképzelhető az, hogy "túlélném" így a természetben?
Túlélnéd, mint Bear Grylls a VIII. kerületet.
A tengerein is így lehet túlélni, halakkal, mert a hal szemében van édes víz, meg a májában vitaminok. A tengervíz szétcseszné a vesédet, de ha elegendő nyers halat tudsz kifogni, akkor van bennük nem sós víz és túlélhetsz akár egy hónapot is.
Nem lenne semmi bajom? A szálkáktól, belső szervektől sem? Mondjuk ha mennyiségben fél kiló ilyen kis halat lenyelnék egyben, ami mondjuk úgy. ha 20g-al számolok, 20-30 kishal.
Állatkínzásnak semmiképp nem mondanám, mert gyakran amikor az ártéri erdők vagy vizek leapadnak az ilyen kishalak simán odaszáradnak a szikes földre.
Semmi bajod nem lenne tőle.
A szálka csak a torkodban veszélyes a gyomorsav elintézi hogy puha állapotba kerüljön és úgy haladjon tovább.
Szusit esznek a Japánok is.
Teljesen egészséges jó táplálék a nyers hal... :)
És a belei? Stb?
Biztos jó ötlet ez? Vajon milyen lenne a székletem 1 kiló ilyen haltól?
A szervezet egyes anyagokat megemészt, másokat nem, megint másoktól rosszul működik (a hasmenéstől a súlyos mérgezésig).
Egy halban sok minden lehet. Függ a fajtától, az életterétől és az emésztési módjától. A japánok se minden halat és minden formában esznek nyersen.
Tehát lesznek olyan halacskák, amiktől jól laksz és boldogan élsz. Lesznek, amiket kihánysz és más nem természetes módon távoznak. És lesznek, amitől mérgezést kaphatsz. Fajtája válogatja, úgy általában bármi lehet, konkrétan pedig attól függ...
A nyers hússal úgy általánosan az a baj, hogy főzés-sütés nélkül megmaradnak benne a baktériumok.
Eléggé zsákbamacska, hogy éppen milyenek, kártékonyak vagy ártalmatlanok.
A japán éttermi szusi elég biztonságos származású, azért a Dunából kirántott sneci nem feltétlenül ilyen "steril".
A nyers hús emésztésével nincs gond, kicsit lassabb és picit rosszabb hatásfokú, mint a főtt ételé, de gond nélkül működik.
Ha belegondolsz, a füstölt házikolbász, sonka stb. is nyers hús, csak a fűszerezés, füstölés, pácolás jó baktériumölők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!