Mi történik a szennyvízzel?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hova vezetik el/öntik be legvégül a szennyvizet és mi lesz vele? Beleöntik az óceánba? Megtisztítják-e előtte?
Amit utána megtisztítottak szennyvizet, az iható, vagy azt megisszuk, forgalomban van?
Az ivóvizet honnan nyerik ki? Mert ha azt is az óceánból, amibe (lehet) belevezetik a szennyvizet, akkor tényleg azt isszuk meg.
2022. márc. 26. 20:39
12/13 anonim válasza:
Ami a folyamat elején a rácson fennakad az a hulladéklerakóba kerül. A nyers iszap ami az ülepítők alján gyűlik össze, az (sűrítés, szűrés után) felkerül a rothasztó toronyba ahol anaerob (oxigén nélküli) környezetben biogáz képződik ami pedig a szennyvíztelep energiaigényének fedezésére fordítható (gázmotor). A komposztálást annyira nem ismerem, amit hallottam róla, hogy egy nagy területen érlelik, forgatják, keverik amíg értékesíthető állapotba kerül, aztán eladják, kikerül a termőföldekre.
13/13 anonim válasza:
Na jó, ezt végképp nem gondoltam hogy abból trágya lesz…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!