A települések közötti vízhálózatban megállás nélkül folyik a víz?
Így már érthetö. Megnéztem a domborzatát. Körbe mindenütt hegyek, több folyó és patak. Ha egy ilyen adottságokkal rendelkezö településen használják a technológiát, ahol sok helyen nincs szükség a víz pumpálására ott abszolút megéri a dolog, és jó ötlet. A víz helyzeti energiáját használják ki, a környezö helyek és vízbegyüjtö rendszerek víztoronyként müködnek.
Itt erröl is írnak:
és még két cikk:
Akkor nem mondtam hülyeséget, csak félmegoldást.
Tök jó volna ha nalunk megcsinálnák. Hol lehetne?
Szerintem sehol nem érné meg egy ilyen beruházás. Magyarországon nincsenek ilyev völgyekben elhelyezkedö nagyobb települések, de a domborzati és vízrajzi adottságaink sincsenek meg ehhez. Hegyi patakjaink kicsik, nem lenne elegendö vízhozamuk ehhez. Azt is megkockáztatom, hogy mindenhol szivattyúval kell mozgatni az ivóvizet a hálózatban. Amire nálunk még lehetöség lenne az a vízerömüvek, mert nagy folyóink vannak.
Budapestnek vannak hegyes részei, de a linkelt dolgozat rámutat arra, hogy ezek is legtöbb esetben kutak és források, illetve nem túl nagy vízhozamúak. Talán a magasabban fekvö kutak és források elvezetö rendszerébe lehetne hasonló megoldást telepíteni, bár valószínüleg nem érné meg a beruházás sem anyagilag, hiszen nincs meg hozzá a megfelelö modern kiépített csörendszer mint Portlandban.
Véleményem szerint Magyarország nem alkalmas ilyen megoldások hatékony felhasználására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!