Nagy dicsőség egyetemen oktatni? Ha igen, akkor az számít , hogy melyik egyetemen?
Szerintem ez sok dologtól függ. Van amit leírtak, ezt nem ismétlem el újra.
Viszont szerintem ez a hallgatók általi megítéléstől is függ. Most végeztem alapon, épp várom, hogy a mester felvételi eredmény megjöjjön:D (ugyanott folytatnám).
Voltak olyan oktatóim akikkel maximálisan elégedett voltam. Volt 2 professzor, akik egyszerűen zseniális előadásokat tartottak, hatalmas tudással, de egyik sem kérkedő módon. Olyan igazi, jó értelemben klasszikus egyetemi professzorok. Rendesen megadták a módját az előadásoknak, öltönybe jöttek (az egyik kifejezte, h szerinte illik ezzel megtisztelni a hallgatókat). Ez lehet, hogy kissé régimódi megközelítes de szerintem ettől függetlenül rendes dolog. Csak jót tudok mondani. Volt aztán olyan docens, adjunktus is, sőt tanársegéd is, akikre szinten azt tudom mondani, hogy simán lehet büszke magára, mert hallgatói szempontból mimden kritériumot nagyon jól teljesített. Gondolok itt a tudásra, előadasmódra (talán az egyik legfontosabb), a technikára, kommunikációra, humorra, stb stb.
Míg a másik oldalon vannak azok akik ilyen-olyan docensek, x y z kutatást csináltak már blablabla de konkrétan nincs olyan hallgató aki csak jókat tudna mondani. Nem az adott tárgy nehézsége miatt, még csak nem is a tudás miatt, az nyilván adott, hanem hogy mennyire semmi EQ, 0 empátia volt bennük. Katasztrofális előadásmód, stb. Szerintem ez a fajta "oktatás" ahol mindenki eretvágna magán, nem dicsőség, minden milyen címe van az illetőnek.
Egy egyetemen pedig az egyik legjobb visszajelzés az oktató felé, ha úgy van tele a terem, úgy ülnek be szívesen órára a hallgatók, hogy nincs katalógus, se semmilyen más kötelezettség. És ha így sokan vannak, beülnek, figyelnek, na annál azt gondolom jobb visszajelzés (pozitív) nem igem van. :)
14es vagyok: teljesen értelek, mi jól kijönnénk :)
Az mondjuk rejtély, hogy a többieknek miért fáj a véleményem, de ha jól esett lepontozni, hát egészségükre.
szerintem még egy általános iskolai első osztályos tanár is becsülendő és dicsőség sőt pont ebben a korban számíz nagyon sokat! egyrészt ne felejtsükel hogy a tanárok az egyik legfontosabb pillérrei a társadalomnak! és hogy az általánosban tanulja meg a gyerek hogyan kell viselkedni!
azért van ennyi retardált faszparaszt mert sajnos nem kielégítő a fizetés és emiatt mindenkit felvesznek!
igen persze professzor nagy szó főleg ha az egyik csúcs kategóriás egyetemen van (nem elte... azért na ":D oxford féle kategória) de szerintem ez a két véglet azaz professzor és általános iskolás tanár pont hogy szembe áll egymással mert sokkal jobban egyenlőek mint ha a professzort mérünk középiskolai tanárhoz vagy ha az egyetemi tanárt az általánoshoz
de mindegy tanár az mindig elismerő szakma! csak a fizetés nagyon rossz
Írj még ilyen bődületes faxságokat légyszi! Ritkán olvasok ilyen szórakoztató hülyeségeket.
1. Egyetemen oktatni mindenképpen jelentős szakmai elismertség.
2. Persze, hogy vannak rangosabb és kevésbé rangosabb helyek ezen belül. Nyilván ha valaki a Harvard vagy a Yale oktatója az nem ugyanaz, mintha mondjuk a sárospataki "Tokaj-Hegyalja Egyetem" -en oktat.
3. Még ennél is fontosabb, hogy milyen szinten, milyen beosztásban oktat valaki: tanszéki mérnök vagy mestertanár a legalacsonyabb szint, ennek csak diplomája van (junior lecturer), tanársegéd, aki legalább doktorandusz (lecturer), adjunktus, akinek PhD-ja is van (senior lecturer = assistant professor), docens aki már vezető oktató sok publikációval (associate professor), vagy egyetemi tanár (full professor) aki már habilitált is és akit a köztársasági elnök MAB akkreditációs vizsgálat után és oktatási miniszteri felterjesztés alapján kinevezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!