Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van-e, létezhet-e olyan...

Van-e, létezhet-e olyan eszköz, amivel jól hallhatunk kilométerekre lévő hangokat? pl kutyaugatás, beszéd stb hangok

Figyelt kérdés
2021. aug. 20. 20:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Telefonnal akár több ezer km-ről is.
2021. aug. 20. 21:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
2021. aug. 20. 21:13
 3/10 Thunderfairy ***** válasza:
65%
Kilométerekre nem lehet elhallani.
2021. aug. 20. 21:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem olvastad el jól a kérdést.
2021. aug. 20. 21:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Léteznek erre speciális mikrofonok. Nem olcsóak de léteznek. Talán a km-es hatótávolság kérdéses, de pár száz méterest én is láttam még középiskolás koromban (nem ma volt...).
2021. aug. 20. 22:32
 6/10 A kérdező kommentje:
#5 miket lehetett hallani vele?
2021. aug. 20. 22:51
 7/10 anonim ***** válasza:
79%
6: 20-on x év távlatából már nem emlékszem. Csak arra, hogy kimentünk valahova ezzel gyakorolni meg mértünk rajta valamit de többre nem emlékszem irtózatosan régen volt, és irtózatosan nem érdekelt akkor. (meg úgy általában az egész hangtechnika én számítástechnikával akartam foglalkozni, de ilyen középiskolába jártam). Egy ilyen ménkű nagy szerekzet volt, egy állványon volt, leginkább egy parabola antennás távcsőre emlékezetett (mintha valamelyik SCI-FI-ben lett volna valami lézer fegyver) és volt benne valami nagyon érzékeny mikrofon meg valami hang visszaverő és hátulról árnyékoló valami. De tényleg ez az amire emlékszem belőle. Rettenetesen utáltam akkor mert egy "kötelező szombaton kimenni" történet volt...
2021. aug. 20. 23:07
 8/10 anonim ***** válasza:
A telefon és a hallókészülék. De volt valami elemmel működő kütyü ezelőtt vagy 30 évvel a Home Shoppingnál, ami szintén felerősítette a hangokat. A nevére már sajnos nem emlékszem.
2021. aug. 21. 00:45
 9/10 anonim ***** válasza:
76%
Kilométerekre nem tudom, de amúgy puskamikrofonnak hívják. Túl nagy távolságból már túl nagy lesz a zaj a hasznos hanghoz képest, ezért minden ilyennek van egy távolság korlátja, néhány egyéb tényezőtől függően.
2021. aug. 21. 19:28
 10/10 anonim ***** válasza:
76%

A másik fajta:

[link]

De nem kilométerekre!

2021. aug. 22. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!