Kisállat tartását szokták szabályozni a társasházak? Panelban mennyire szokták tolerálni a kistestű kutyákat a szomszédok és a többi lakó?
Tele vannak a lakótelepek ilyen hónaljkutyákkal... :))))
Sajnos Mo-on nem lehet szabályozni a kutyatartást a lakóközösségekben.
Svájcban, Németországban, ausztriában ez alap.... Akkor jöhet kutyás lakó, ha a társasház lakóközössége egyetért.
Ha nevelve van a kutya,plusz le van fárasztva megkapja a neki szükséges ingert és törődést, akkor nem fog ugatni se rongálni.
A unatkozó (esetleg szorongó,sokat egyedül hagyott)kutyák szokása az állandó ugatás ami rohadt idegesítő és csak vitákat szül a szomszédokkal.
Áthallani simán.Panelben éltem régebben. Válassz egy kevésbé ugatós fajtát jó helyről hogy ne legyen ideggyenge.
Most kertes házban élek de itt is vannak idegesítő kutyák,egész pontosan 2 db. Egész nap ugatnak,vonyítanak. Vagy a fém edényét dobálja napestig és azt ugatja.Borzasztó.
Foglalkozás semmi,szeretet semmi már meg vannak buggyanva szerencsétlenek.
Az egyik még ráadásul egész nap a kerítés mellett rohangál oda vissza. Gazdája annyit csinál,mikor haza jön hogy a helyére zavarja és ordít vele.
Állandóan minket bámul a kutya más szórakozása nincs.
Nekünk is van kutyánk de vele van foglalkozva,hangja sincs és ha nem vagyunk otthon végig alszik.Soha semmit meg nem rágott a házban,mondjuk van is rágni való játéka és marhabőr csontja.
A feletti, alatti, szomszédos lakók általában hallják. Legtöbbször nem is tűrik és zaklatják a gazdit. Az egyik szomszédunk azért jött az emeletünkre, mer a régi helyéről elüldözték a szomszédok.
Bizony, nálunk is hallatszanak a kutyák ugatásai, de nem zavar. Viszont tudom, hogy egyes szomszédokat zavar, de eltűrik.
Nálunk a házból kutyást elüldöztek. Én nem nagyon hallottam ugatni, max a párat vakkant mert valaki felment a lépcsőn módon, de a szomszédjai állítólag rühellték, meg felnyomták állatkínzás miatt, hogy otthon hagyja a kutyát meg ilyenek.
Nekünk macskáink vannak, néha nyivákolnak, de még nem hallottam vissza panaszt vagy pletykát rólunk, hogy áthallatszana, aztán ki tudja.
A lakóház amiben laksz az rendelkezik házi rendel ami magában foglalja sokszor külön az állattartás kérdését is.
Ha nem zajong okvetlenül -főleg éjszaka-,lehordod és tisztán tartod,illetve nem okoz sérüléseket másoknak tarthatsz kutyát amennyiben engedélyezi lépcsőház szabályzata.
Kis testűt többnyire lehet.Nagyot a közös képviselőtől illik előbb megkérdezni.
Ha nem a tiéd a lakás csak albérlet akkor minimum a tulajdonost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!