Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Villanyvezeték érintésétől...

Villanyvezeték érintésétől felgyulladhat egy fa?

Figyelt kérdés
Biciklizés közben egy falu határában ciccegő, elektromosságra utaló hangot hallottam fentről. Felnéztem, és láttam, hogy egy-két fa ágai hozzáérnek a villanyvezetékhez. Okozhatta ezt a hangot a faágak és a vezeték érintkezése? Szárazság volt, és enyhe szellő. Ebből tűz lehet?

2021. aug. 18. 09:18
1 2
 11/16 Wadmalac ***** válasza:
100%

Szerintem ez az áramszolgáltató dolga, éppen mert áram alatt lévő vezeték közelébe alapból csak ők mehetnek.

Az más téma, hogy az önkormányzatra a költségét ráhúzhatják, mert a jelen helyzet megelőzése az ő dolguk lett volna.

2021. aug. 18. 12:41
 12/16 A kérdező kommentje:
Lehet, én szóltam, vizsgálják és oldják meg. Hadd ne nekem kelljen, aki egyszer véletlenül arra járt, még így is nagyon cuki vagyok, hogy jeleztem nekik. :-)
2021. aug. 18. 12:48
 13/16 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy cukinak gondolod magad, de akkor is csak annyi haszna volt, mintha a kútba kiáltottad volna.
2021. aug. 18. 12:54
 14/16 Wadmalac ***** válasza:
Csak megmozdulnak rá, ha emiatt áramszünet lesz, megcsap valakit vagy kigyullad a fa, az önkormányzat is megjárja.
2021. aug. 18. 13:07
 15/16 A kérdező kommentje:
Hát én azért jobb véleménnyel vagyok az önkormányzatokról, vagy legalább is azt gondolom, hogy ott is lehetnek felelős emberek. De már sajnálom, hogy feltettem ezt a kérdést itt. Amúgy kíváncsi lennék, hogy ki vette volna az "okosok" közül a fáradtságot akár egy ilyen bejelentésre is. A többieknek köszi a segítséget.
2021. aug. 18. 13:55
 16/16 anonim ***** válasza:

"De már sajnálom, hogy feltettem ezt a kérdést itt."

Ezzel a dumával hirtelen átváltoztál átlag normális földlakóból egy gusztustalan csigává.

"Amúgy kíváncsi lennék, hogy ki v2ette volna az "okosok" közül a fáradtságot akár egy ilyen bejelentésre is."

Nem volt itt más okos, csak én, én pedig nem megyek az önkormányzathoz ilyennel, mivel voltam áramszolgáltatónál felelősebb beosztásban is, így aztán csak a saját vállalatukon belül szóltam, de ott szóltam. És eleget harcoltam velül fa kontra vezeték ügyben, hogy tudjam, amit mondok, az nem alaptalan okoskodás. Te oktalan, te.

2021. aug. 18. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!