Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen kárt okoz egy szárazele...

Milyen kárt okoz egy szárazelem kukába való dobása?

Figyelt kérdés
2021. júl. 17. 13:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%

"Én alapvetően olyanokra szerettem volna választ kapni, hogy pl. a csurgalékvíz tisztítása kiterjed-e a savakra is."

És akkor miért nem ezt kérdezted? Ezzel köszönőviszonyban sincs a kérdésed. Te azt kérdezted, hogy milyen kárt okoz.

2021. júl. 17. 22:04
 12/20 anonim válasza:
100%

A hagyományos (savas) ceruzaelemek cinket, ammónium-kloridot és mangán-dioxidot tartalmaznak. A tartós (alkáli-mangán) ceruzaelemek cinket, kálium-hidroxidot és mangán-dioxidot tartalmaznak. A belőle kioldódó anyagok növényi tápanyagok lehetnének nagyon kis koncentrációban, de töményen mérgezőek. Az igazi veszélyt az újratölthető kadmium-nikkel- és az ólom akkumulátorok jelentik. Ezek a nehézfémek NAGYON károsak a környezetre. Sokfelé (iskolákban, elemet árusító boltokban) találhatók már "használtelem gyűjtő konténerek". Az ide kerülő elemeket újra hasznosítják, így a környezetet sem mérgezik.

[link]

2021. júl. 19. 17:44
 13/20 anonim válasza:
54%
Nyugodtan szégyelld magad, Kedves(?) Kérdező. Ahelyett, hogy hálás lennél, amiért bárki is válaszra méltat, Te leszólod azt, aki jóindulatú és korrekt választ írt! Ha annyira fontos Neked a "szakmai mélységű" válasz, akkor miért egy - elsősorban jóindulaton alapuló! - "civil" felületen keresel választ a kérdésedre?!
2021. júl. 19. 18:02
 14/20 anonim válasza:
75%
13/13. voltam: Ha jól sejtem, majd én is megkapom a magamét, legalábbis a szóismétlések ürügyén, de sebaj!
2021. júl. 19. 18:11
 15/20 A kérdező kommentje:

Nem, nem a szóismétlések ürügyén kapod meg, hanem amiatt, hogy baromságokat írsz és kb. elvárod az emberektől, hogy csak könnyűt kérdezzenek gyakorin, mert nem vagytok képesek megválaszolni a nehéz kérdéseket.

Ne magadból indulj ki, nálad okosabb emberek is vannak, akik lehet, hogy meg tudják válaszolni.

2021. júl. 19. 18:51
 16/20 A kérdező kommentje:
Eleve mi az, hogy hálásnak kéne a rossz válaszokért lennem?
2021. júl. 19. 18:52
 17/20 anonim válasza:
75%
Nem a rossz válaszokért kellene hálásnak lenned, ha a válaszokért. Azért kellene hálásnak lenned, mert valakik komolyan veszik a kérdésedet, azt hiszik, hogy valóban érdekel téged, hogy mit gondolnak, és veszik a fáradságot, hogy megírják neked. Még a rosszindulatú vagdalkozásod után is. De téged nem a válaszok érdekelnek, hanem pszichikai támogatást akarsz szerezni a hanyag és lusta, nemtörődöm hulladékkezelési gyakorlatodhoz. Sajnálom, hogy ezt kell írjam, de reagálásaiddal nyilvánvalóvá tetted ezt.
2021. júl. 23. 08:02
 18/20 A kérdező kommentje:

"hogy valóban érdekel téged, hogy mit gondolnak"

Innentől nem olvastam tovább. A tudomány nem arról szól, hogy ki mit gondol.

2021. júl. 23. 08:04
 19/20 anonim válasza:
Mi mást várhatsz a Gyakorin, mint véleményeket?
2021. júl. 23. 08:21
 20/20 A kérdező kommentje:
ÖÖÖmmm, talán tudományos válaszokat?
2021. júl. 23. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!