Vettem egy automata hegesztőpajzsot, és van rajta szolárcella (napelem). Minek? Mert szárazelemet adtak hozzá. A prospektusa német nyelvű. Kérdeztem a tanárt de elég furcsa választ adott.
Figyelt kérdés
2016. okt. 24. 14:43
1/15 anonim válasza:
Nincs hozzá napelem.
A szárazelemmel működik.
És mivel az a dolga hogy elsötétítse a tekinteted előtt a világot, tudnia kell hogy ezt mikor kell megtennie.
Te tudod?
Akkor mikor az ív kifényesedik.
De ezt mivel érzékeli szerinted?
Ja, igen, azzal a szolárcellával. Amikor jön az ívfény, feszültséget generál, bevezérli a szárazelemes elektronikát, ami pedig az LCD-t elsötétíti hogy ne vakulj meg.
2/15 A kérdező kommentje:
Értem.És a két érzékelő minek van rajta?
2016. okt. 24. 14:57
4/15 anonim válasza:
A cellán kívül infra érzékelő is van benne, attól függően hogy láng vagy villany hegesztéshez használod éppen.
5/15 A kérdező kommentje:
Az "üveg" rész két sarkán.De töltök fel fotót.Amúgy azt írja 12,solarzelle 13,sensor. Egyébként német o.-ban vettem, és Güde márkájú
2016. okt. 24. 15:14
6/15 anonim válasza:
Rosszul írtam, a két infra szenzor körszörüléshez van, általában ahhoz van is átkapcsoló.
8/15 A kérdező kommentje:
Akkor nem töltök fel fotót.És ennyit a végzettségeket halmozó tanárokról.És köszi a segítséget.
2016. okt. 24. 15:17
9/15 A kérdező kommentje:
Köszörüléshez?
2016. okt. 24. 15:19
10/15 A kérdező kommentje:
Átkapcsoló? Ezen egy on-off kapcsoló meg a reakcióidő tekerő belül,kívül meg a sötétítés.
2016. okt. 24. 15:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!