Ha a tojás keményre, akkor a tészta miért puhára fő?
Figyelt kérdés
2021. júl. 2. 16:15
1/4 anonim válasza:
Azért, mert a tojás nagy része fehérje, a tészta nagy része pedig keményítő. A fehérjék hőre denaturálódnak, a keményítő pedig vizet vesz fel és megpuhul.
2/4 anonim válasza:
Kb pont ugyanolyan puhára főnek egyébként.
3/4 anonim válasza:
A kemény tojás csak a lágyhoz képest kemény, mint ahogy az édes víz sem édes, csak nem sós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!