Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az emberek tudnának építeni...

Az emberek tudnának építeni egy bolygót?

Figyelt kérdés
Képesek lennének az emberek építeni egy bolygót, ha a pénz nem számítana?

2021. ápr. 24. 15:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
'oszt mibű?
2021. ápr. 25. 00:43
 12/17 anonim ***** válasza:
Meg hová?
2021. ápr. 25. 00:48
 13/17 A kérdező kommentje:

12# Ezt már a tudósok tudására, számítására bíznám.🙂

De nem jósolnak olyan sok jót a jövőre nézve, így valahol mégis csak kéne egy megmentő ötlet, amivel megmenekül minden ember, élőlény a Földön!

Pl most olvastam, hogy "aszteroida-becsapódási gyakorlatot tartanak", akkor már valamit tudhatnak/sejthetnek az okosok.!? De nem?

2021. ápr. 25. 02:17
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

"Pl most olvastam, hogy "aszteroida-becsapódási gyakorlatot tartanak", akkor már valamit tudhatnak/sejthetnek az okosok.!? De nem?"

Tűzriadó gyakorlatot is szoktak tartani, főleg olyan irodaházakban, ahol sokszáz vagy több ezer ember dogozik (vagy legalábbis tették a pandémia előtt, most nem tudom mi van). Akkor ők is biztos sejtettek valamit, nem? :)

Igen, azt sejtették, hogy ha minden héten gyakorolják, hogy mit kell tenni tűzriadó esetén, akkor sokkal rendezettebben viselkednek az emberek, amikor tényleges tűzriadó van. És ez a sejtés be is igazolódott. Ezt próbálják meg átültetni egy esetleges aszteroida-becsapódás esetrére is: kidolgozni valami gyakorlatfélét, amit a lakossággal begyakoroltatva, az egy valós aszteroida-becsapódás(-veszély) esetén gyorsan, rendezetten oldjon meg feladatokat, ne talpig pánikban rohangásszon összevissza fejetlenül.

2021. ápr. 25. 03:28
 15/17 Wadmalac ***** válasza:
52%

Nem kell zöld zónában lévő másik bolygót építeni. Van. Ott a Mars.

Nem tudom, egy összehordott másik golyó mitől lenne jobb.

Arról nem is beszélve, hogy levegőt megtartani képes méretű új versenyző a Naprendszerben jól összekócolná a többi bolygó pályáját.

2021. ápr. 26. 10:47
 16/17 anonim ***** válasza:
Persze! A sci-fi könyvekben.
2021. ápr. 27. 07:37
 17/17 anonim ***** válasza:

Elméleti síkon én nem tartom kizártnak. Törmelékbe, gáz-es porfelhőbe egy egy nagyobbacska tömeggel rendelkező testet odairányítani, a többit a saját tömegvonzasa elintézi, ha nem akadàlyozta valamilyen erő.

Csak győzzük kivárni!😆

2021. okt. 17. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!