Azon gondolkodtam hogy az emberiség meddig fog eljutni? Többi lent 👇
Sziasztok! Nos pontosabban úgy értem hogy
Melyik bolygó lessz az amit utoljára el érünk (vagyis hogy ember lép a felszinére) de akár egy hold is lehet. El jutunk a plútóra? Nemtudom hogy lehetséges e. De nekem nagyon az az érzésem hogy lehetséges főleg hogy már készülünk a marsra 2030-ra tervezték vagy mikorra. És belegondolok hogy 60 év fog addig eltelni a holdraszállás óta és ha így haladunk már meszebb is juthatunk 100,200 év mulva.
"A plútó valójában nagyon aktív "bolygó" "
Igaz és van is ott kutatni és felfedezni való. De ahhoz nem igazán kell ember.
Keringő szondák, leszálló mintavevő berendezések valószínűleg elegek lesznek.
Az a technika, ami képes lenne minket reális idő alatt odavinni, az már lesz olyan fejlett robotika terén, hogy ez még igazabb, mint ma.
Mondjuk ha valami iszonyat ritka alapanyag miatt megérné bányászatot telepíteni, az már valószínűleg kívánna embert is.
De azon kívül én most em nagyon látom, miért másért érné meg.
Aztán fene tudja. Ha már többet fogunk tudni róla, kiderülhet más nyomós ok.
"Mivel az FTL utazás trükkös módjai már ma léteznek legalább elméletben"
Öö.. szerintem még elméletben sem létezik ilyesmi, hacsak nem a féregjáratokra gondolsz.
Gyakorlatban viszont szinte biztos, hogy soha nem fogunk a fénynél gyorsabban utazni, de még csak megközelíteni sem.
"Az is lehet indok hogy be akarja az ember bizonyítani hogy igen képes vagyok"
Erre írtam, hogy ha csak technológiai fegyvertényként meg nem éri.
De ahhoz túlságosan drágább minden másik naprendszeri útnál.
"Öö.. szerintem még elméletben sem létezik ilyesmi, hacsak nem a féregjáratokra gondolsz."
Inkább az Alcubierre-drive-ra.
Persze ugyanúgy hiányzik hozzá az, aminek lenni kéne, de a fizikai elmélete megvan.
#15:
Szerintem ez ma már nem annyira megalapozott, mint mondjuk volt még a hidegháború magasságában.
A mai tudományos fejlesztések a magánszektorban már túlpörgik az államiakat, még katonai téren is.
"a fegyverek 40 év alatt többet fejlödtek mint az egészségügy meg a hasonló dolgok 1000 év alatt"
Na ez azért erős, az egészségügyi, orvosi fejlesztések is ugyanolyan rohamosan mennek előre.
"Igaz és van is ott kutatni és felfedezni való. De ahhoz nem igazán kell ember."
Az lehet de egy mesterséges géo sose fog olyan pontossággal dolgozni mint az ember. Vegyük példának az autógyártást oké gépek csináljál nagytöbbségben de emberek ellenőrzik át újra és havítsák ki a hibákat mindig mindenhova kelessz az ember. Ha a gép elromlik akkor mi van oda is ember kell.
#17:
Hány éve dolgozik a Curiosity?
Meg lehet már ma úgy építeni űrszerkezeteket, hogy emberi karbantartás nélkül évtizedeket elműködnek, egyre inkább autonóm módon, tehát távoli beavatkozás is ritkán kell.
Ha meg végleg betojik, egyelőre még mindig olcsóbb és egyszerűbb újat küldeni, mint kiküldeni egy karbantartó csapatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!