Félsz attól a lehetőségtől, hogy a jövőben gondolkodó gépek rabszolgasorsba taszítják az emberiséget?
Valamennyi igazság van benne, de nem olyan gépekben kell gondolkodni amik csak mechanikus alkatrészekből épülnek fel.
Tehát olyan gépek, (ha egyáltalán gépeknek lehet nevezni őket) amik szerves anyagokból épülnek fel ugyan úgy mint az emberek.
Addig nem lesz gond, ameddig képesek leszünk irányítani őket.
És ameddig az "érzelmek" programozására nincs lehetőség, addig talán jobban fennáll a veszélye annak, hogy egy gép az ő számára logikusabbnak tűnő megoldást választja, holott lehet ez emberéleteket követel.
Én attól félek, hogy a nem gondolkodó emberek taszítanak majd rabszolgaságba a jövőben...
... A jövő elkezdődött.
Azt nem hiszem, hogy a ma ismert, elterjedt technológiákkal (tehát nem a titkos katonai laborokban fejlesztett kütyükkel - azok ki tudja, hol tartanak) lehetséges lenne tényleges intelligenciát programozni, amit ma MI-nek hívnak, azok csak látszólagos leképezései az emberi intelligenciának.
Hogy építenek-e olyan gépet, amire tényleges intelligenciát lehet rakni, azt nem hiszem, legalábbis nagy tömegben nem. És azt sem hiszem, hogy ilyesmiknek a hétköznapokban tényleges hasznuk volna.
Ha építenek is, nem hiszem, hogy csak úgy képes lenne az uralmat átvenni. Ahhoz ugyanis irányítania kell a többi eszközt, márpedig egy távolról nem irányítható eszközt semmi nem fog tudni irányítani. Én is intelligens vagyok, mégse tudom a TV-t távkapcsoló nélkül bekapcsolni, vagy az autómat távolról vezérelni. Szóval egy intelligencia, amihez nem rendelnek távolba ható eszközöket (kezet, rádióadót, távirányítású végrehajtó robotot, stb), semmit nem fog tudni kezdeni a világgal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!