Doktor Balaton ? Furt kut?
Hogy jon a talaj alatt levo viz a felszinre egy sima vizcsappal, amilyet a vezetekes vizeknel hasznalnak?
Lattam mar asott kutat, vodorrel, furt kutat aminek a fold felett volt egy karral mukodtetheto szivattyuja, vagy olyan furt kutat is lattam, ahol motorral szivattyuztak a vizet.
Olyat viszont ahol egy csap elforgatasaval feljon a viz, meg csak ebben a filmben lattam. Hogy van ez? Lemaradtam valamirol?
Az elso reszekben,a bode epitese elott tobbszor is tisztan latszik, hogy a foldbol csak kiall egy cso egy csappal,anit eltekerve jon a viz a fold alol.
Egy ilyen filmnel nem tevedhetnek. En maradtam le valamirol, de mirol?
Bar arra, hogy mikeppen jon fel magatol a viz a talajbol, nem kaptam valaszt, de koszonom, hogy elolvastatok, ezt pontoztam.
Hatha meg valaki ad a kerdesemre is valaszt.
"Bar arra, hogy mikeppen jon fel magatol a viz a talajbol, nem kaptam valaszt"
Dehogynem, lásd #1.
A víz két módon is jöhet. Vagy olyan föld alatti vízfolyás, ami azért van nyomás alatt, mert magasabbról jön (mint a #2 víztorony). De van olyan is, amit a gáznyomás hajt, termálvizeknél gőznyomás, máshol vulkanikus kéngázok vagy széndioxid.
Van olyan kút, ahol a magas CO2 nyomás miatt szó szerint szódavíz jön a kútból.
"nem kaptam valaszt"
ha nem az 1. vagy 2. válaszban leírt válasz a korrekt, akkor már csak a gejzír maradt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!