John Gribbin "Egyedül vagyunk !" c. könyvében miylen jellegű érvek vannak ara vonatkozólag hogy egyedül vagyunk? pl olyasmi hogy nincsenek hozzánk hasonló civilizációk sem?
Figyelt kérdés
2021. jan. 10. 00:49
21/26 anonim válasza:
Az intergalaktikus tér áthidalása nem egyszerű feladat, ahhoz baromi jó technológia és hihetetlen nagy energia kell. A mi galaxisunk szökési sebessége 550 km/s, ami majdnem akkora, mint a napé. A legközelebbi galaxis 2 millió fényévre van. Nem egyszerű játék ez.
A teleport eljuttatása egy másik galaxisba, hát hogy mondjam nem egy gyors program.:) Legfeljebb, ha azt meg tudjuk oldani, hogy a teleportnak nem kell a másik oldalán semminek lennie és random oda lehetne jutni.
22/26 A kérdező kommentje:
Na ez az hogy ezt még a scifik is csak úgy tudják át hidalni hogy már van ott egy port és csak ki kell fejlesztenünk egyet a sajátunkba vagy találni a közelbe ami csatlakozik a többihez. Máshogy el se tudnám képzelni.
2021. jan. 20. 11:24
23/26 anonim válasza:
A teleportnak ez az alapja. A stargate sem mondott mást, pedig abban voltak vad dolgok.
24/26 A kérdező kommentje:
Valszeg a galaxisok közti teret már képtelenség át hidalni. A klaszterek köztit meg végképp. Íj módon akkor nem kell bánkódnunk hogy egy voitba vagyunk a többitől elvágva a galaxisunk ugyanis egy remek galaxis bővelkedik csillagokban és a lakhatósági zóna is rengeteg életre alkalmas bolygót tartalmazhat. Nagyon úgy fest hogy mi vagyunk köztük az uralkodó faj. De én remélem azért nem megy rá a demokráciánk az ilyen technikák ki fejlesztésére. Előbb ara kell rá jönnünk hogyan kell meg tartanunk amiért érdemes fen maradnunk a szabadságunk.
2021. jan. 20. 11:40
25/26 anonim válasza:
Szomszéd galaxis?
Én még nem jártam Nyíregyházán, Kaposváron, Salgótarjánban sem.
26/26 A kérdező kommentje:
Nagyon messze vannak. De ha vannak egyéb elméletek nyitott vagyok szívesen meg hallgatom. A James web azért majd új szintre emeli az ezzel kapcsolatos vizsgálódási lehetőségeket.
2021. jan. 31. 17:23
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!