John Gribbin "Egyedül vagyunk !" c. könyvében miylen jellegű érvek vannak ara vonatkozólag hogy egyedül vagyunk? pl olyasmi hogy nincsenek hozzánk hasonló civilizációk sem?
Figyelt kérdés
2021. jan. 10. 00:49
1/26 anonim válasza:
Szerintem, ha elolvasnád, megtalálnád benne a válaszokat.
2/26 A kérdező kommentje:
nem veszem meg. simán lehet hogy már én is el olvastam valahol most azért nem dobok ki potyára pénzt. Az érdekel írt e olyat amit nem tudok. Így jó lenne tudni mi van benne.
2021. jan. 11. 14:50
3/26 A kérdező kommentje:
Nem lehetne valahová feltölteni?
2021. jan. 11. 21:10
4/26 A kérdező kommentje:
Nagy vonalaiban írja már le valaki mit tartalmaz a könyv.
2021. jan. 19. 19:55
5/26 anonim válasza:
Léteznek úgy nevezett könyvtárak, amiket az olyanoknak találtak ki, mint Te. Elballagsz és kiveszed vagy a helyszinen átfutod. Esetleg ha ügyes vagy megtalálod ebookban.
A könyv arról szól, hogy megvizsgálja, hogy milyen érvek szólnak amellett, hogy egyedül vagyunk. A legfontosabb érv az, hogy annyira életképtelen, lusta és olvasatlan a fajtánk, hogy mielőtt el tudnánk hagyni a bolygót a lustaságunkba, tudatlanságunkba és kapzsiságunkba belepusztulunk. Vannak olyanok is, akik sose járnak könyvtárba, meg ilyenek.
6/26 A kérdező kommentje:
haha ez jó :D én néztem két könyvtár honlapján és nincs bent. Szal a megyébe nem találom meg. De nekem elég volna röviden pár pontban miket ír a témában.
2021. jan. 20. 06:52
7/26 anonim válasza:
Az "Egyedül vagyunk" a Földről és a Világegyetemben elfoglalt helyének jelentőségéről szól. Tárgyalásmódja merőben új felfogású és provokatív. Számíthat valamit is egyetlen bolygó a Mindenség végtelenjében? John Gribbin arról győzi meg az olvasót, hogy igen! Érvelése szerint annak köszönhetjük létezésünket, hogy 600 millió évvel ezelőtt egy "szuper üstökös" csapódott a Vénuszba. Ez azonban a történetnek csak egyik része, csupán egyetlen a csillagászati és geofizikai érvek közül, amelyek mind a Föld különleges volta mellett szólnak. Gribbin elsőként foglalja szerves egységbe annak a kozmikus eseménysornak az elemeit, amelyik a Föld sorsát döntően alakította, lehetővé téve intelligens civilizációnk kifejlődését - egy olyan civilizációét, amilyen Gribbin álláspontja szerint nincs még egy a Tejútrendszerben. Még ha a Földhöz hasonló bolygók gyakoriak is, sőt maga az élet is sokfelé előfordul a világegyetemben, olyan intelligens, technikai civilizációt, amilyen a Földön kialakult, sehol másutt nem találunk. Ha az emberiség túléli a jelenlegi környezeti válságot, akkor az egész Tejútrendszert otthonává teheti. Ha nem, akkor pusztulásunk a szó szoros értelmében egyetemes jelentőségű esemény lesz. John Gribbin az egyik legkiválóbb és legjobban érthető kalauzunk a tudomány nagy kérdéseiben. Ebben a könyvében mindezek közül a legnagyobbat, a legizgalmasabbat, és a leginkább zavarba ejtőt boncolgatja: miért vagyunk itt, hol van a helyünk a Világegyetemben - és van-e egyáltalán jövőnk
8/26 A kérdező kommentje:
azt én is meg találtam de a könyv tartalma érdekel pontokban ami a címre vonatkozó érveket tartalmazza.
2021. jan. 20. 06:59
9/26 anonim válasza:
Akkor olvasásra fel. Ebookot nem találtam, de pl antikvár példánya van. Vagy marad a könyvtár.
10/26 A kérdező kommentje:
Ugye tudod hogy a local szuper klaszter rendszer egy berajzolhatatlanul kicsi pöty az univerzumban ráadásul az is egy kibasz#tt nagy voitba van. És hogy azon belül mi hol vagyunk az hűha..........
2021. jan. 20. 07:02
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!