Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az Alföldön miért nem esik...

Az Alföldön miért nem esik soha annyi hó, hogy iskolákat kelljen bezárni?

Figyelt kérdés

Ha ilyen van, akkor mindig a Dunántúlon vagy az északi-középhegységbeli falvakban történik, sosem az Alföldön.

A kérdésem természetesen nem az idei évre vonatkozik, hanem úgy általában.

2020. dec. 17. 09:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Régebben esett, anyum mesélte, hogy rendesen egy alagutat vágtak a 2 méteres hóba. Oké, nem mostanában volt, és szerintem ilyen már nemnagyon lesz.
2020. dec. 17. 09:34
 2/18 A kérdező kommentje:
De az Alföldön vagy valami másik országrészben?
2020. dec. 17. 09:40
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Az Alföld pedig régebben többek közt pont a kemény teleiről volt híres (illetve a forró nyarairól), míg a Dunántúl kicsit már óceáni, ott a telek és a nyarak is enyhék.

A hegyes vidékeken pedig a világon mindenhol hidegebb van, mint a síkságokon.

2020. dec. 17. 09:41
 4/18 anonim ***** válasza:
95%
Akkor se a hó miatt szünetelt a tanítás, szénszünet volt.
2020. dec. 17. 09:51
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
A hó miatt is szünetelt. Én a 90-es években jártam általánosba, a suliban központi fűtés volt, de akkora havazások voltak, hogy egy csomó távolabb lakó osztálytársam nem tudott bejönni.
2020. dec. 17. 09:56
 6/18 Wadmalac ***** válasza:
100%

Azért volt olyan itt a Dunántúlon, hogy kifejezetten hóakadályok miatt állt az ország.

De szerintem ez csak onnan származik, hogy a hegyes-völgyes terep a havat hordó szelet is megvezeti, a völgyekben stb. több hó tud felgyűlni, míg az Alföldön ugyanaz eloszlik síkon, kisebb gondot okozva.

2020. dec. 17. 09:57
 7/18 anonim ***** válasza:
52%
Apám az Alföldön fiatal korában rendszeresen járt derékig a hóban. Aztán hogy ez indok volt-e tanítási szünetre, az más kérdés.
2020. dec. 17. 10:16
 8/18 anonim ***** válasza:
79%

"Aztán hogy ez indok volt-e tanítási szünetre, az más kérdés."

Igen, indok volt, pl. nálunk 20-25 évvel ezelőtt. Apukád nem tudom mivel közlekedett, mekkora távokat tett meg, de nálunk gyakran a buszok sem tudtak elindulni, a kocsi forgalom is órákig állt. Így azért problémás bejutni 15-20 kilométer távolságra a sulitól reggel 8-ra.

2020. dec. 17. 10:25
 9/18 anonim ***** válasza:
53%

Az újságok is tele voltak azzal, hogy a hó miatt lehetetlenné vált közlekedés miatt tanítási szünetet rendeltek el egy csomó suliban.

Akik erről nem hallottak, gondolom egy másik univerzumban élnek. :D

2020. dec. 17. 10:29
 10/18 anonim ***** válasza:
Felénk is maradt el a hó miatt tanítás, pedig én "csak" 13 éve fejeztem be a sulit.
2020. dec. 17. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!