Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit talàlnàtok fel a mai...

Mit talàlnàtok fel a mai vilàgban ami hasznos lenne az emberek szàmàra? :)

Figyelt kérdés
2020. dec. 8. 09:57
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 Wadmalac ***** válasza:
75%

Amim most van, az csupa olyan apróság, ami egy-két évtizeddel korábban még érték lett volna, de ma már késő: belsőégésű motor ötletek.

Van egy koncepcióm, mai a Wankel-motor kompresszióját növelné, egy másik, teljesen alternáló mozgástól mentes belsőégésű motor vázlat, egy Roots-fúvónál elvileg jobb feltöltő, egy CVT váltó ötlet meg egy kettőstömegű lendkereket kiváltó olcsóbb és nagyobb élettartamú megoldás.

Ebből az utolsó a legesélyesebb eladhatóságra.

Volt még egy kopás- és súrlódásmentes dinamó-ötletem bringához, de elkéstem, én még a neodímium mágnesek felfogatási megoldásával meg a megfelelő tekerccsel szöszöltem, mire ez megjelent:

[link]

Ez van, ami feltalálásra érdemes és megvan a technikai-tudományos háttere, azt mindenképpen feltalálják.

Az első a nyerő a sokból, akik egyszerre rájönnek.

2020. dec. 8. 12:13
 12/64 anonim ***** válasza:
örök élet? nee, nem hiszem, hogy olyan jó lenne az emberiségnek örök időkig a f*szságaimat hallgatni
2020. dec. 8. 12:47
 13/64 anonim ***** válasza:
amúgy az fasza lenne, ha a fúziós energiatermelésből végre lenne valami
2020. dec. 8. 12:48
 14/64 Wadmalac ***** válasza:
59%
#13: az hát. Leverné az energiaárakat a föld alá, megszűnhetne a fosszilis energiatermelés kompletten, az atomerőművek visszamaradó szennye is, forradalmasíthatná az űrtechnológiát is, az egész világot átszabná.
2020. dec. 8. 12:51
 15/64 anonim ***** válasza:

Ja!

Csak ez még szerintem messze van, meg útközben azért csak ki fog derülni, hogy elsőre csak 100000-nél nagyobb városban fér el, vagy esetleg a Halálcsillagban - hogy valamelyik részlete bizony erősen szennyezi a környezetet, stb.

A tóriumosban az lenne a jó, hogy meg lehet csinálni, ÉS kevésbé veszélyes, mint az urán.

2020. dec. 8. 13:06
 16/64 Wadmalac ***** válasza:

"ki fog derülni, hogy elsőre csak 100000-nél nagyobb városban fér el"

Hát az ITER egyelőre a prototípus-jellege (meg részben már évtizedes elavultsága) miatt akkora dög, amekkora, ha a dolog működni fog, biztos, hogy semmivel nem kell nagyobbnak lennie, mint egy atomerőműnek.

Már csak a radiológiai védelmi infrastruktúra szükségtelensége is jelzi, hogy valószínűleg atomerőműnyi méret sem kell.

"A tóriumosban az lenne a jó, hogy meg lehet csinálni, ÉS kevésbé veszélyes, mint az urán."

Persze, arra jó érv mindez, hogy ha ÚJ atomerőmű épül. az már ilyen legyen.

De a régiek lecserélésére kevés.

Mármint gazdasági megtérülés szempontból.

Én ezért érzem esélyesebbnek a fúzió elterjedését.

2020. dec. 8. 13:14
 17/64 anonim ***** válasza:

Hát, ha így töketlenkednek, akkor tényleg esélyes.

Mindig +30 év múlva.

2020. dec. 8. 13:21
 18/64 Wadmalac ***** válasza:

"Mindig +30 év múlva."

Na állítólag most először tényleg max annyi. :D

Legyen igaz.

A legújabb tippek éppenséggel már inkább csak 10-15 évről beszélnek, a 30 már az elterjedés.

2020. dec. 8. 13:25
 19/64 anonim ***** válasza:

Egy olyan "szerkezet", ami a munkaidőt (8/12) jelentősen lecsökkenti, mármint annak érzetét, volt már ilyen tapasztalatom, amikor csak úgy repült a munkaidő. Továbbá, egy olyan szerkezet, ami lelassítja az otthon (munkán kívüli) időt, hogy a hétvégék tünjenek egy hónapnak.

Persze,akinek hivatása van nekik ez nem segítség, de a többségnek talán az lehet.

2020. dec. 8. 13:57
 20/64 anonim ***** válasza:

Hát ez két dolog lehet: jó nevelés és szervezés - vagy pedig kábítószer.

Lehet választani.

2020. dec. 8. 14:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!