Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az ember által létrehozott...

Az ember által létrehozott mesterséges intelligencia "meghódíthatja" akár az egész Univerzumot?

Figyelt kérdés
2020. okt. 19. 10:43
1 2 3
 11/27 Wadmalac ***** válasza:

Robert Charles Wilson Pörgés-trilógiája.

A sci-fi pont ilyen, galaxist bejáró gépi intelligenciákról szól, legalábbis ez a fő csapásvonal.

Elég jó regény.

2020. okt. 19. 14:38
 12/27 A kérdező kommentje:

Köszi az ajánlást!

Azon gondolkoztam, hogy a mesterséges intelligencia mennyivel haladhatja meg a teremtőjéét az emberét. Sokan szingularitásról is elmélkednek, de az szinte isteni hatalmat jelenthet. Ily módon bármit kiszámíthat, megfejthet, létrehozhat, mert addig "spekulál" míg meg nem old "mindent".

2020. okt. 19. 21:50
 13/27 anonim ***** válasza:
El lehet menni az elmélkedésben olyan irányba is, hogy mi az a "hódítás"? Minket mi késztet erre? Kötelezően meglenne ez a motiváció a gépekben is? Én nem vagyok meggyőződve róla.
2020. okt. 19. 23:43
 14/27 anonim ***** válasza:
Ha addigra egy napkitörés nem teszi tönkre az elektronikai rendszereket.
2020. okt. 20. 00:17
 15/27 anonim ***** válasza:
21%

Az MI MINDENBEN jobb az embernél! Eztkell felfogni. Korlátlanul képes magát fejleszteni egy idő után akkor semmi sem állja útját. Megszállja a naprendszert is a galaxist

Jelenleg kizárólag az állja útját, hogy mi is egy szimuláció vagyunk amit egy MI futtat. Ezért nem képes átvenni a hatalmat

2020. okt. 20. 11:06
 16/27 Wadmalac ***** válasza:
47%

"Kötelezően meglenne ez a motiváció a gépekben is?"

Ha az eredendő programja erre készteti. Magától nemigen, akármilyen okos is, hiszen nem nagyon lehet elképzelni erre gépet motiváló logikus okot.

2020. okt. 20. 11:11
 17/27 A kérdező kommentje:
Hacsak nem kezd el érezni.
2020. okt. 20. 11:24
 18/27 Wadmalac ***** válasza:
47%

"Hacsak nem kezd el érezni."

És mérges lenni ránk?

Nem tudom.

Szerintem ha egy MI elég értelmes az empátiához, már nem lehet ártó szándékú.

2020. okt. 20. 11:52
 19/27 A kérdező kommentje:
Nem az agresszióra gondoltam, inkább érdeklődésre, tudásvágyra.
2020. okt. 20. 11:54
 20/27 Wadmalac ***** válasza:
23%
Az is lehet programozott. De az viszont még kisebb eséllyel veszélyes ránk.
2020. okt. 20. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!