Most tudtam meg, hogy egy haverom IQ-ja 137-es (talán Mensa-tag is lehet). Nem hazudott. De mellette meg egy igazi "mamlasz" és olyan mindennapi problémákat nem tud kezelni, amit amúgy szinte bárki. Nem aspergeres vagy ilyesmi. Akkor ő intelligens?
Figyelt kérdés
2020. szept. 17. 23:13
1/17 anonim válasza:
Az, hogy mennyire vagy sikeres az életben és mekkora az IQ-d, két külön dolog. Ezernyi oka lehet, miért áll hadilábon a hétköznapi problémák megoldásával. Lehet önbizalomhiányos, akaratgyenge, lusta, társas készségek terén gyenge, stb.
2/17 anonim válasza:
Az intelligenciának sok különböző fajtája van, ebből a logikai-matematikai intelligencia (amire a konvencionális IQ tesztek főként fókuszálnak) csak az egyik. Érzelmi, zenei, testi-kinesztetikus, nyelvi, vizuális, etc. Az embert ezek összessége adja ki, és bár egy teszt kedvéért ki lehet ragadni belőlük egyet, lemérni, és összehasonlítani, az emberről magáról azért messzemenő következtetéseket ez alapján levonni nem lehet.
3/17 anonim válasza:
Kérdés, hogy honnan jött ki ez az eredménye. A hazai Mensa tudtommal pont 137-es értéket nem ad, csak "135 felett" -it.
Simán lehet intelligens attól, hogy közben egy mamlasz. Külön dolog az IQ és a képzettség/tapasztalat/dolgok egyáltalán végiggondolása.
4/17 anonim válasza:
Atttól, hogy atomfizikus valaki, zsíroskenyéren kívül más ételt elkészíteni nem tud, természetes.
5/17 A kérdező kommentje:
Köszi, hát ezért relatív ez a dolog akkor. Tehát végülis lehet intelligensnek nevezni, ha hétköznapi dolgokban gyakran "életképtelen" is (én sokszor kisegítettem már). Nem tudom, hogy van a Mensa, de aki elmondta az eredményt, ő tag és ő hívott engem is tesztet tölteni, mert szervezi is, övé meg elvileg száznegyven-valamennyi. Engem a sajátom nem nagyon érdekel, egyrészt nem hiszem, hogy ügyes vagyok abban, milyen kockát hogyan lehet a mintába forgatni, másrészt nem is feltétlen az az "okos" így, aki intelligens. Köszi!
2020. szept. 18. 06:17
6/17 anonim válasza:
Haverodnak nem lehet 137, mert csak 135-ig mér a teszt. Na, itt már meg is bukik a mondanivalód.
7/17 A kérdező kommentje:
Ezeket olyan mondta, aki szervezi. Akkor hazudott.
2020. szept. 19. 06:37
8/17 A kérdező kommentje:
Aki úgy okoskodott, hogy nyilván csak hazugság lehet, annak mondom, hogy ez az előző rendszerbeli mérés volt pár éve. Részint ezért olvashattok olyat, hogy valakinek 230-as IQ-ja volt/van. Ilyen is volt.
2020. okt. 1. 12:56
9/17 anonim válasza:
#2 nincs olyan hogy érzelmi inteligencia, az egy álltudománxos módszertsn, nem a saját kézségeinket írja le, hsnem a környezetünk viszonyát hozzánk.
10/17 A kérdező kommentje:
Van olyan. Pont ugyanolyan módon lehet mérni, mint az IQ-t. Nyilván, egész más kérdésekkel.
2020. okt. 1. 23:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!