Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit fogsz választani?

Mit fogsz választani?

Figyelt kérdés

Ha itt lesznek az RFID chipek, amit kötelezô lesz használni 18 felett, a gyereked számára meg csak ajánlott lesz...a chippel lehet fizetni, nincs kp, igazolvány, csak a chip...

Nincs chip, nincs munka, buli, étterem vásárlás

2020. szept. 5. 12:06
1 2 3 4
 21/31 Wadmalac ***** válasza:

"De a gyerekednek minek chip? Ő úgyse hagyja el a kártyáit..."

Tapasztalatom szerint éppen a gyerek hagy el a legtöbb mindent.

Esetleg én szoktam többet...

"egy idegen valami mégse legyen a bőr alatt."

Szerintük meg legyen:

[link]

2020. szept. 8. 08:33
 22/31 Wadmalac ***** válasza:

Az implantoknak eddig két fajtája létezett.

Kényszerű, de praktikus (esetlegesen létfontosságú):

Csontpótlások, -erősítések.

Hallókészülék.

Pacemaker.

Önkéntes és esztétikus (a viselői szeint):

Testékszerek.

Szilikon implantok.

Most jön egy harmadik fajta: önkéntes és praktikus: bőr alatti RFID azonosító, adattároló.

Nem látok semmi jelentős filozófiai szakadékot a három közt.

2020. szept. 8. 08:44
 23/31 A kérdező kommentje:

Még szerencse, hogy nem a fiad vagyok, ha tíz évvek később születtem volna, és chipeztél volna engem, biztos nem tetted volna ki az ablakon.

Még lehet önkéntes...

A kártya is az, de ha telefonnal fizetsz, akkor többszőröse pont jár a vásárlás után. Mi van ha a chipnél is ez lesz, hogy fizess chippel mi kedvezményt adunk...Az biztos, hogy +1-1%kedvezményért minden gyerekét chipeltetné...

Sajnos soha nem értettem ezeket.

Aki chipezni akarja magát, ha ennyi essze van menjen, de az ártatlan gyereket hagyja békén, bár ha a szülei chip pártiak akkor teljesen mind1.

De akkor Musk féle agychipet is kérhetnéd, hogy 1 perc alatt megtanulj nyelveket...

2020. szept. 8. 09:09
 24/31 Wadmalac ***** válasza:

"Sajnos soha nem értettem ezeket."

"ha ennyi essze van menjen, de az ártatlan gyereket hagyja békén"

A személyes ízlésed vagy idegenkedésed a te dolgod, de a te személyes hozzáállásod nem jogalap, hogy másokat hülyének nézz, meg ártatlan gyerek szöveggel dramatizáld a dolgot.

Vannak, akik inkább hagyják meghalni a gyereküket, mint vérátömlesztést engedni neki, mert szegény gyerek a vallásuk nézőpontjából szörnyű bűnbe esne vele.

Én nem tetováltatnék soha, de ettől még nem fogom hülyének nézni azt, aki igen.

Ugyanúgy nem csináltatnék testékszert, fültágítót stb., csak azért, mert eléggé irreverzibilisek és számomra nem hordoznak esztétikai pluszt.

De hogy egy félcentis kis begyógyuló vágástól a bőrömön irtózzak a praktikuma ellenére, az nekem irreális.

Ha ismert káros egészségi hatásai lennének, akkor nem. De ha nincs ilyen, akkor semmi okom nincs arra, hogy ellene legyek.

Baleset miatt volt bennem már jópár vas hónapokig, semmiféle következményt nem hagyott, nincs vele bajom.

"De akkor Musk féle agychipet is kérhetnéd, hogy 1 perc alatt megtanulj nyelveket..."

Ha megérem, hogy legyen ilyen, fogok is.

De nem érem meg.

Legalábbis azt biztos, hogy nem, mikorra az ilyesmi veszélytelen rutinműtétté válik.

Szerintem a valódi ilyen dolgokra képes agyi interfész prototípusától is évszázadra vagyunk még.

2020. szept. 8. 11:04
 25/31 A kérdező kommentje:

&24

Abba ne legyél olyan biztos,hogy messze van, Muskék egy varrótűvel be tudják rakni az elektródát már...

A baleseti velőűrszeg, és a chip teljesen idegen egymástól.

A vallási okot felhózhatod, de a Jelenések könyve is céloz egy eszközre, ami nélkül se venni se eladni nem lehet majd.

Ne gyere most azzal, hogy kártyával lehet majd, ez nem olyan biztos...

Most még van SIM kártya, de itt az E-sim ami okostelefonban van csak, tehát? Ez is rá lesz valószínüleg kényszerítve, és aki megtagadja az lesz a “ciki” az iskolában. Tehát aki chippelve van az a menő tábor!

Ha tanár lennék ott, és látnàm hogy xnek van chipje, a szülőket a fogadóórámon jól segberugnám.

2020. szept. 8. 11:43
 26/31 Wadmalac ***** válasza:

Teljesen mentes a pánikod a logikus, objektív alapoktól.

A vita értelmetlen.

2020. szept. 8. 12:10
 27/31 A kérdező kommentje:

A chippel van a gond, felőlem a transzhumanista szülő a lábújjai közé is berakhatja a chipet, vagy a nyakába, mint a filmben...de az a szülő aki csak úgy elvinné főleg önkéntes alapon a gyerekébe chipet rakatni, az megérdemli szülő, én meg nem szolgálnák ki őket.

Én szoktam figyelni a híreket, szerencsére ilyet még nem találtam, hogy valaki chipezte a gyerekét, már tervezte, de nem valósította meg (szerencsére)

2020. szept. 8. 12:19
 28/31 Wadmalac ***** válasza:

De aki lyukasztatja a csecsemő kislánya fülét, az oké, ugye?

Ismétlem, totál szubjektív, teljesen alaptalan pánikfutamod van.

És elég minősíthetetlen módon megszólod azokat, akinek nincs.

2020. szept. 8. 12:23
 29/31 A kérdező kommentje:

“De aki lyukasztatja a csecsemő kislánya fülét, az oké, ugye?“

Ez semmi.

Nem érted? A chip a gond a bőr alatt, egy adattároló cucc, amibe belegondolni is szőrnyű, ha ilyen világ lesz, hogy a gyerekek is chipel a bőrük alatt fognak szaladgálni, az én gyerekemnek biztosan nem lesz, akkor se, ha a chippel kedveményes vásárlás van. Van 1et fizet 2kap

2020. szept. 8. 12:27
 30/31 A kérdező kommentje:

Akkor se ha a gyerekem barátai “kutyák” lesznek és ő is “kutya” akar majd lenni, megmondom neki, 18 éves leszel addig embőr maradsz utána felőlem a füledbe is rakhatod a tehén bilétát. 🤣

Azt is magasról le fogom *ajni, ha emiatt ki lesz nézve, megy másik iskolába, ahol lehetőség szerint nem lesz az a fertő mint a másik helyen. Mert ez egy fertő ha ez megtörténik.

Bevállalom azt is ha én leszek emiatt a rossz apa

2020. szept. 8. 12:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!