Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit választanátok?

LeonScottKennedy kérdése:

Mit választanátok?

Figyelt kérdés
Elmenni örökre egy expedíciós űrhajó-flottával felfedezni a távoli űrt (de nincs visszaút, nincs család, csak az új élet), vagy a Földön biztonságban, nyugalomban leélni a nyamvadt értelmetlen életet? (no offense, truth is hard)
2019. jan. 22. 20:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Én egy kávét kérek.
2019. jan. 22. 21:02
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Ó, jó nekem itt a Földön. Van levegő, víz, gravitáció, nincs sugárzás, stb, stb. Mi garantálja, hogy az űrben "A": nem halsz meg az 1. napon, "B" ott nem lesz nyamvadt az életed??
2019. jan. 22. 21:07
 3/20 anonim válasza:
Épp most olvasod Az ember tragédiáját?
2019. jan. 22. 21:07
 4/20 A kérdező kommentje:

Azért az első nap nem halnál meg, itt most nem valami amatőr depressziós kiscsoport űrhajó projektjéről beszélünk hogy felszállnak és elégnek a légkörben.

Egy komoly, tudósokkal és önként jelentkezőkkel együtt induló jól felszerelt flottáról van szó. Tehát az igazi kérdés az, hogy inkább az űrben, vagy a Földön élnéd le az életed?

2019. jan. 22. 21:17
 5/20 anonim ***** válasza:

Az az élet miért lenne bármivel is jobb? Azért mert az emberek megtudnának néhány új dolgot a világról?

A világ semmivel sem lesz jobb hely ezáltal.

2019. jan. 23. 07:40
 6/20 anonim ***** válasza:
Ez attól függ, hogy ki mennyire felfedező, kockázatkereső hajlamú.
2019. jan. 23. 08:37
 7/20 Wadmalac ***** válasza:
83%

Mérleg.

Egyik serpenyőben a "mit adsz fel", másikban a "mit nyersz".

A "mit nyersz" oldal szerintem csak nagyon sanyarú, unalmas életűeknél vagy fanatikus kutatóknál lehet nehezebb a "mit adsz fel" oldalnál.

Én speciel imádok bringázni, szép tájakat látni, van sok barátom, család, akikkel a kapcsolatom nagyon értékes számomra.

Mindezt nem tudnám feladni a felfedezések irányában fennálló kíváncsiságomért, ami ugyan van, de nem tartom ezt az életem legfontosabb céljának és értékének.

De valahol megértem azt is, akinek fordítva áll a mérleg.

Egy dolgot azért leszögeznék.

Ha egyszer tényleg lenne ilyen kutatóexpedíció, akkor a legénységbe jelentkezők közt az, aki nem adott terület tudósa, kutatója vagy fanatikus határfeszegető felfedező érzületű, na azokat a jelentkezőket nagyon meg kell nézetni pszichiáterrel meg az FBI-jal, mert tutira öngyilkosság szélén billegően depressziós, antiszociális, vagy valamiért a törvény elől menekül.

2019. jan. 23. 11:11
 8/20 A kérdező kommentje:

Kedves Wadmalac.

Miért vagy ilyen önző?

A mérlegedre csak egyéni érdekeket tettél fel, de az emberiség érdekeit nem vetted egyáltalán figyelembe.

Mi van, ha pont rád van szükségük?

Én kérdés nélkül elhúznék innen. Visszanézés nélkül. Életem legszebb napja lenne. De most csak az emberiség iránt érzett gyűlöletem beszél belőlem. A flottában pedig én lennék az a "bolond", aki mindent bevállal elsőre, pl. először idegen bolygóra lépni, először tesztelni valamit, akármi. Legalább elmondhatom magamról, hogy én voltam ebben meg abban az első, ha meg megdöglök, akkor úgy döglöttem meg, ahogy még senki más. És nem azért, mert ennyire nem érdekel semmi, hanem mert áhítozom az ismeretlenért, az izgalomért.

2019. jan. 23. 12:29
 9/20 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Kedves Wadmalac.

Miért vagy ilyen önző?

A mérlegedre csak egyéni érdekeket tettél fel, de az emberiség érdekeit nem vetted egyáltalán figyelembe."

Neeeeem, nem sima önzés ez. Feltételezem, hogy akikre nekem szükségem van, azoknak rám is és erre is gondolnom kell. Csak példaként, 70 éves apám-anyám itthagyása kifejezetten aljasság lenne.

"Mi van, ha pont rád van szükségük?"

Na ilyen veszély nem áll fenn. És rendkívül kevés ember van a Földön, aki ne lenne helyettesíthető.

"Én kérdés nélkül elhúznék innen. Visszanézés nélkül. Életem legszebb napja lenne. De most csak az emberiség iránt érzett gyűlöletem beszél belőlem."

Mintha írtam volna valamit az antiszociálisságról. :D

És gondold el, mennyire megbízható az emberiség érdekeit képviselni, őket előre segíteni olyan embert küldeni az űrbe, aki konkrétan utálja az emberiséget.

(Life filmből Jake Gyllenhaal karaktere megvan?)

"A flottában pedig én lennék az a "bolond", aki mindent bevállal elsőre, pl. először idegen bolygóra lépni, először tesztelni valamit, akármi. Legalább elmondhatom magamról, hogy én voltam ebben meg abban az első, ha meg megdöglök, akkor úgy döglöttem meg, ahogy még senki más."

Mint fentebb említettem, pszichológusok is vannak ám felvételin és az ön- és közveszélyes elemeket elsőre kiszórják.

"És nem azért, mert ennyire nem érdekel semmi, hanem mert áhítozom az ismeretlenért, az izgalomért."

Hallgasd végig a Mars One projekt jelentkezőinek a válaszait, miért is akarnának a Marsra menni. A kalandvágy nem elég.

2019. jan. 23. 13:59
 10/20 A kérdező kommentje:

A Life-ban azt az egyet sajnáltam hogy Ryan Reynolds korán meghalt, miatta és Jake Gyllenhaal miatt néztem egyáltalán meg. De gondolom ezzel nem vagyok egyedül :D Kicsit több közös akciózást vártam volna tőlük. Rohadjanak meg. Na mindegy.

Elkezdtem nézni az általad ajánlott Origin-t. Már rögtön tudtam hogy ne várjak túl sokat tőle amikor bejött hogy Youtube Origins :D. Ahhoz képest nem rossz, de a horror része eléggé amatőr. Amikor az ijesztések 80%-a abból áll hogy valamelyik karakter bejön a képbe hirtelen hangos hangeffektel, hihetetlen :D

Az már alapból szánalamas, amikor egy horrorfilm esetében arra kell támaszkodni, hogy az ember legalább a hangeffekttől ilyedjen meg, ha a látottaktól nem is. Ezt itt sikerül a csúcsra pörgetni.

Ja meg persze identity politics at it's finest. Dehát mit is várjunk a YT-tól, Hollywoodban már rég nem a színészi kvalitás a fontos.

De ezektől eltekintve, a design szerintem hangulatos, az űrhajó nagyon királyul néz ki, a fenyegetés pedig érdekes, nem sok derült ki eddig. Csak azok a földi jelenetek ne lennének, mindig kirántanak a sci-fi horror hangulatból, ez egy elég nagy probléma szerintem.

Visszatérve a témánkra:

Nem mintha a pszichiátert nem lehetne kijátszani egy kamu szöveg beadásával. Ha meg már elindult a flotta, onnantól tökmindegy. És egyébként is, passengernek nem inkább olyan embereket keresnének, akik új életet akarnak kezdeni, mert az ők esetükbe a lelki állapot is jobb lenne, lenne motivációjuk. Tehát nem hiszem hogy feltétlenül olyan embereket keresnének akik úgymond nem szívesen mennének el mert sok mindent kéne hátrahagyniuk. Vegyük most a mi esetünket, hogyha kötelező lenne menni. Te akkor azok alapján amit írtál elég sokáig szarul éreznéd magad, mert sok mindenhez túlságosan kötődtél a Földön. Nem lennél olyan lelki állapotban, ami sok mindenre alkalmas lenne. Én pedig ellenben, az "antiszociális", aki bármikor nagyon szívesen elmenne, motivált lennék, bármire önként jelentkeznék, ha valami olyan van hogy veszélyes és nem feltétlenül akarnak rögtön egy csapatot küldeni. Figyelnék, tanulnék (mivel nagyon mást nem is lehetne csinálni), és még lenne is valaki belőlem, márha nem öletnek meg túl korán. Nekem ez lenne AZ élet, de úgy érzem rossz korban születtem :(

2019. jan. 23. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!