Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit fogsz választani?

Mit fogsz választani?

Figyelt kérdés

Ha itt lesznek az RFID chipek, amit kötelezô lesz használni 18 felett, a gyereked számára meg csak ajánlott lesz...a chippel lehet fizetni, nincs kp, igazolvány, csak a chip...

Nincs chip, nincs munka, buli, étterem vásárlás

2020. szept. 5. 12:06
1 2 3 4
 11/31 2*Sü ***** válasza:

> Mindig kéznél van, nem hagyod otthon.

> Nem lopják el.

Miért ne hagyhatnám el, és miért ne lophatnák el? A kérdésben pusztán az RFID használatának kötelezősége volt. Az lehet egy bankkártyán is, ami nincs hozzám nőve. ;-)

2020. szept. 7. 13:46
 12/31 Wadmalac ***** válasza:

Izé, én ezt szigorúan a fentebb kivesézett beültetett verzióra értem, hiszen bármilyen más verzió semmiben nem különbözik attól, amit ma is magunknál hordunk, személyi igazolvány, bankkártya stb.

A személyit ma is köteles vagy magadnál hordani.

Ha vezetsz, a jogsit is.

Nincs személyid, pénzed? Nincs munkahelyed, akkor főleg nincs pénzed, nincs buli, étterem, vásárlás...

2020. szept. 7. 14:28
 13/31 2*Sü ***** válasza:

A beültetésnek meg aztán végképp nincs semmi értelme.

Azt még akceptálom, hogy ha valaki olyan életmódot folytat, neki jó választás lehet egy bőr alá ültetett áramkör. Mondjuk néha jól jönne. Pl. egy strandon bevinni nem fogod magaddal a vízbe a pénztárcát, de kint hagyni sem az igazi. Hiába a PIN kód, 0,3% eséllyel tudnak levenni róla pénzt, vagy pár ezer forintig érintéssel fizetni vele. Szóval aki rendszeresen tölt hónapokat egy tengerparton, vagy szörfözni szokott, annak lehet jó opció egy beültetett RFID áramkör. De a többségnek a hétköznapokban bővel jó az, ami most van.

Ha viszont kötelezővé teszik, akkor egyrészt ezt az államnak kellene finanszíroznia. Nyilván nem lehet a költségeket egy munkanélkülire, egy kisnyugdíjasra, pláne egy hajléktalanra hárítani. Ehhez megfelelő orvosi infrastruktúra is kellene, embereket és eszközöket kellene biztosítani a beültetéshez. A bankváltással, meg egyebekkel is csak több probléma lenne. Ha valamilyen okból az RFID áramkör megsérül, akkor jóval bonyolultabb lenne a cseréje. És mi haszna ebből az államnak? Akármilyen nemes, vagy alantas célt feltételezek, semmiféle értelmét nem látom annak tükrében, hogy az emberek önként maguknál tartják a bankkártyájukat, a mobiltelefonjukat, személyi igazolványukat, bérletüket, munkahelyi belépőkártyájukat. Aki meg törvénytelen dolgot készül tenni, az így is, ki tudja cselezni a rendszert, sőt vissza tud vele élni. Inkább lopják el a személyi igazolványomat, minthogy kvázi lenyúzzanak.

2020. szept. 7. 18:10
 14/31 A kérdező kommentje:

Az én bankok a kártyát tudom napi 1000 forint limitre rakni, tehát max 1000 forintot nyer, de azt is negtehetem, hogy a limitet csak akkor tolom fel az appban ha veszek valamit, utána leviszem 0-ra tehát lopásgátló...

Amúgy a kártyát ki is dobhatom, mert az Apple Pay 100 forintnál is kéri a 6 számjegyű kódot..

2020. szept. 7. 18:52
 15/31 2*Sü ***** válasza:
#14: Ilyen téren nem látok különbséget.
2020. szept. 7. 19:50
 16/31 Wadmalac ***** válasza:

A beültetés egyetlen előnye tényleg az elhagyhatatlanság, ellophatatlanság.

De ez azért elég sok embernek szempont.

Az orvosi nehézség részt nem tudom elfogadni, hiszen maga a "műtét" olyan szintű, mint amit a világon milliónyi testékszer-beültető elvégez.

A mostani RFID chip formáját, méretét átszabni erre a célra nem ügy, akkor pedig a beültetés még egyszerűbb lesz.

Nagy valószínűséggel egy labor-vérvétel szintje alá egyszerűsödik a dolog.

A kötelező beültetés pedig totálisan rémhír.

A mostani GDPR világban még inkább.

Állam bácsik felé sincs semmi előnye. Megfigyelésre a mostani magunknál hordott eszközök ugyanolyan jók és ez is ugyanúgy kikerülhető lesz.

Szóval szerintem ez mindig is opció marad és zsebből fizetős opció. Nem várható nagy költsége, egy testékszer-beültetésnél is olcsóbb lesz, ha az egészségügy végzi (márpedig az fogja, hogy a visszaélések kordában tarthatóak legyenek).

Logika szerint ez egy okmányirodai akció kéne hogy legyen, egy darab nővérke egy darab másodpercek alatt a feladatot elvégző beültető célszerszámmal.

2020. szept. 8. 07:14
 17/31 A kérdező kommentje:

Tehát, ha opcionális is lesz, akkor neked is lesz chiped és a gyerekednek is csak azért, hogy ne hagyjátok el?

2020. szept. 8. 07:34
 18/31 Wadmalac ***** válasza:

Hogy ne hagyjuk el, ne lopják el, ne felejtsük otthon stb.

Miért ne?

Mi a hátránya?

Az a pár milliméteres, napok alatt begyógyuló lyuk a bőrödön?

2020. szept. 8. 07:47
 19/31 A kérdező kommentje:

Nem, egy üvegkapszula és adathordozó van a bőröd alatt...

De a gyerekednek minek chip? Ő úgyse hagyja el a kártyáit...

Ha elhagyom, Én vállalom a kártyapótlás díját..., de egy idegen valami mégse legyen a bőr alatt.

2020. szept. 8. 07:54
 20/31 A kérdező kommentje:
Óra szerintem menőbb, azt úgyse lehet elhagyni
2020. szept. 8. 08:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!