Mi az a dolog amivel minden fajnak rendelkeznie kell hogy utazhasson a világűrben?
"a hüvelyk újnak szembe kell fordulnia a többivel."
Hm, a polipnak nincs is olyanja, mégis le tudja tekerni egy befőttesüveg kupakját.
Ne ragadjuk a földi élet menetrendjéhez.
Amúgy szerintem is kicsit túlfilozofáltuk már a témát.
Hol írnak részletesebben, de laikusoknak is érthetöen a fény hullám-, és részecsketulajdonságáról, valamint hogy miböl tudják hogy nem csak egy hullám? Esetleg megtalálható valahol Einstein relativitáselmélete a wikipédiánál tartalmasabban, de összefoglaló verzióban? Érdekelne még a kvantumrészecskék tulajdonságai (pl tömeg, energiaszint...), hatásai, kölcsönhatások mibenléte, mit tekintünk pontosan vákuumnak, stb.
Esetleg az is, hogy miként gondolják jelenleg az anyag-energia átalakulás mibenvoltát, ezeket bizonyító kísérletek körülményei, eredményei. Mit lehet kísérletesen bizonyítani, mi az amit csak számolásokból következtetünk, milyen körülményeket vesznek figyelembe egy ilyen számolásnál-bizonyításnál, Részecskegyorsítók "munkássága" stb. Ha lehet magyarul és összefoglelva, sajnos nincs 5 évem egy teljes egyetemi képzés anyagát megérteni.
Sok kérdés van a fejemben, de nem tudom mire van már megoldás mire nincs, sajnos jelenleg össze-vissza olvasok mindenféle rövidebb-hosszabb cikkeket, így viszont elég kusza a dolog. Adatokat tudok gyüjteni, de rendszerezni is tudnom kéne valahogy.
Aki esetleg jártasabb, és jobb rálátása van a dolgokra segíthetne abban is, hogy milyen módon érdemes rendszerezni a dolgokat, ill felépíteni a tudástárat (pl. milyen sorrendben érdemes a dolgokat olvasni, vagy hogy lehet az infókat hasznosan keresni).
("SOS! Sürösen meg kell mentenem a világot!" jeligére :D)
Elöre is köszönöm!
UI.: K.V.K.Ö.L.
miért ?
mi van a világgal amiről mi nem tudunk ?
"túlságosan földhöz ragadtak vagyunk és mindig magunkból indulunk ki."
Lévén nagyon más alap nincs, érthető. Ezernyi lehetséges verziót hasonló híján valószínűleg nem is sejtünk.
pedig illene már átlépni saját-magunkon és tudomásul venni , hogy nem a mi seggünkből süt a nap.
egy ilyen méretű univerzumban olyan mennyiségű intelligens létforma létezhet amit elképzelni sem tudunk és valószínű a többsége messze túlhaladta a mi intelligenciánkat.
halottam olyan feltételezést is ,hogy pl. a polip
is idegen létforma nem földi eredetű (az ,hogy hogy került ide az más kérdés) és a saját környezetében messze a legintelligensebb faj, komoly kognitív képességekkel rendelkezik.
"halottam olyan feltételezést is ,hogy pl. a polip
is idegen létforma nem földi eredetű"
Igen, volt ilyen, annyira elütő evolúciós utat járt végig. De a génkutatás ezt cáfolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!