Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az a dolog amivel minden...

Mi az a dolog amivel minden fajnak rendelkeznie kell hogy utazhasson a világűrben?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok tudja e valaki a választ.

2020. szept. 1. 06:55
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:

Energia .

Képesség a + energia előállításához.

A 3. válaszoló magkilövős elméletével az a bajom, hogy nincs visszacsatolás.

2020. szept. 1. 12:29
 12/59 anonim ***** válasza:
Az űrben való tartózkodási engedélyre a Galaktikus Föderáció bevándorlási osztályától?
2020. szept. 1. 12:34
 13/59 Tislerics Máté ***** válasza:
#9! Nem tudom ki írt hasonlót. Ez részemről csak egy ötlet volt, amin pár éve agyaltam. És azóta is elképzelhetőek tartom az ilyen élőlények létezését. Igazából ezért írtam le.
2020. szept. 1. 12:48
 14/59 Tislerics Máté ***** válasza:
#11! Hogy érted, hogy nincs visszacsatolás? :)
2020. szept. 1. 12:50
 15/59 Wadmalac ***** válasza:

"#11! Hogy érted, hogy nincs visszacsatolás? :)"

Azon én is kicsit megakadtam, de eldöntöttem magamban, hogy evolúciósan értette.

Hogy fejlődjön az űrbe magot lövő zöldség, ha eme képesség javulása nem kerül vissza a populációba?

Aztán lehet, hogy nem erről van szó....

2020. szept. 1. 14:13
 16/59 anonim ***** válasza:

"Hogy fejlődjön az űrbe magot lövő zöldség, ha eme képesség javulása nem kerül vissza a populációba?"

Szerintem nem ugyanabba a populációba hat vissza, hanem a faj új populációjába. Az más kérdés, hogy ehhez egy elég speckó egyszeri mutáció kell, de utána robbanásszerűen tud elterjedni a környező csillagrendszerekben. (Amúgy persze sci-fi kategória.)

2020. szept. 1. 14:19
 17/59 Wadmalac ***** válasza:

"ehhez egy elég speckó egyszeri mutáció kell"

Igen, konkrétan pont ez a bajom, nagy az ugrás a majdnem jó, de még nem jelent a bolygónyi terjedésnél jobb előnyt és az orbitális pályát átugorva interplanetáris képesség közt.

Ja amúgy az sem lenne ártalmas, ha a szükséges kezdősebesség nem égetné el a légkörben.

Sci-finek tényleg oké.

Azért vannak reálisabb űrbe vezető utak a terjedésre.

Vulkanizmus, jég-víz borítású holdak gejzírjei stb.

De tényleg, halló, kérdező, áruld már el, mi volt a célkitűzés a kérdéssel?

2020. szept. 1. 14:25
 18/59 anonim ***** válasza:
(Van egy fogadásom, hogy facepalm jellegű megoldás lesz.)
2020. szept. 1. 14:32
 19/59 Wadmalac ***** válasza:

#18: Nem mertem kimondani, nehogy úgy legyen.

:D

2020. szept. 1. 14:34
 20/59 anonim ***** válasza:

Vissza az eredeti kérdésre. Szerintem nem lehet egy dolgot kiemelni, mint űrutazási feltételt, több "dolog" együttes megléte a feltétel.

Pl. az ember esetén energia, rakétatechnika, navigáció, életfenntartó rendszer stb. stb.

* . * * . * * * . . * *

* * . . . * . * .. * .

A mag kilövős scifi novellában a növényt sok millió éve tenyésztette ki egy civilizáció mert rakéta üzemanyagra volt szüksége.

Aztán letűnt az ősi civilizáció, vagy más meghajtást talált. A rakéta-cserje elvadult, és saját magvait szórta szét.

A novellában az űrkalózok gallyat gyűjtenek és tüzet raknak a cserjéből.

Hirtelen úgy megfogyatkoznak, hogy nem tudják kirabolni a főhőst. (XD)

2020. szept. 1. 14:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!