Mi az a dolog amivel minden fajnak rendelkeznie kell hogy utazhasson a világűrben?
Energia .
Képesség a + energia előállításához.
A 3. válaszoló magkilövős elméletével az a bajom, hogy nincs visszacsatolás.
"#11! Hogy érted, hogy nincs visszacsatolás? :)"
Azon én is kicsit megakadtam, de eldöntöttem magamban, hogy evolúciósan értette.
Hogy fejlődjön az űrbe magot lövő zöldség, ha eme képesség javulása nem kerül vissza a populációba?
Aztán lehet, hogy nem erről van szó....
"Hogy fejlődjön az űrbe magot lövő zöldség, ha eme képesség javulása nem kerül vissza a populációba?"
Szerintem nem ugyanabba a populációba hat vissza, hanem a faj új populációjába. Az más kérdés, hogy ehhez egy elég speckó egyszeri mutáció kell, de utána robbanásszerűen tud elterjedni a környező csillagrendszerekben. (Amúgy persze sci-fi kategória.)
"ehhez egy elég speckó egyszeri mutáció kell"
Igen, konkrétan pont ez a bajom, nagy az ugrás a majdnem jó, de még nem jelent a bolygónyi terjedésnél jobb előnyt és az orbitális pályát átugorva interplanetáris képesség közt.
Ja amúgy az sem lenne ártalmas, ha a szükséges kezdősebesség nem égetné el a légkörben.
Sci-finek tényleg oké.
Azért vannak reálisabb űrbe vezető utak a terjedésre.
Vulkanizmus, jég-víz borítású holdak gejzírjei stb.
De tényleg, halló, kérdező, áruld már el, mi volt a célkitűzés a kérdéssel?
#18: Nem mertem kimondani, nehogy úgy legyen.
:D
Vissza az eredeti kérdésre. Szerintem nem lehet egy dolgot kiemelni, mint űrutazási feltételt, több "dolog" együttes megléte a feltétel.
Pl. az ember esetén energia, rakétatechnika, navigáció, életfenntartó rendszer stb. stb.
* . * * . * * * . . * *
* * . . . * . * .. * .
A mag kilövős scifi novellában a növényt sok millió éve tenyésztette ki egy civilizáció mert rakéta üzemanyagra volt szüksége.
Aztán letűnt az ősi civilizáció, vagy más meghajtást talált. A rakéta-cserje elvadult, és saját magvait szórta szét.
A novellában az űrkalózok gallyat gyűjtenek és tüzet raknak a cserjéből.
Hirtelen úgy megfogyatkoznak, hogy nem tudják kirabolni a főhőst. (XD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!