Mi az a dolog amivel minden fajnak rendelkeznie kell hogy utazhasson a világűrben?
A kíváncsiság kimaradt a hosszú listából. Anélkül miért menne máshova bármi/bárki?
#36 erre gondoltál a megfogás megragadás szavakkal, vagy szó szerint értve?
A tapintást én sem értem teljesen hogy jön ide.
Talán az volt a lényeg, hogy egy újabb nyitott kérdés legyen amire keressük a választ, mert kíváncsiak vagyunk.
"A kíváncsiság kimaradt a hosszú listából."
Halálbiztos voltam, hogy az információvágy szerepelt valahol, de most visszaolvasva én sem találtam.
És teljesen jogos. De szerintem a kíváncsiság, az információszerzésre törekvés alapvetően az értelmi fejlődésnek már fontos mozgatórugója, anélkül azt sem tudom elképzelni.
Nem veszi be az agyam egy olyan faj ötletét, ami totál flegmatikus, mégis magasan értelmes lett.
Szerintem is az értelem fejlödéséhez kell a kíváncsiság, alap dologként gondoltam megemlíteni, hiszen ha nincs kíváncsiság nincs fejlödés és nincs ürutazás sem.
A flegmatikus fajról a Hülyék paradicsoma címü fergeteges filmalkotás jutott eszembe :D
Talán a kérdésre a legkielégítöbb válasz maga a világür, anélkülbiztosan nincs ürutazás.
"a kérdésre a legkielégítöbb válasz maga a világür, anélkülbiztosan nincs ürutazás"
Na ezt mondjuk nem lehet űberelni. :)
#41 szó szerint értve , a tapintással a kérdező szerintem a megfogás , megragadás képességére
(kisizom-koordináció) gondolt , mert enélkül nem tudna építeni semmit , űrhajót sem .
persze találhatunk még ilyen nélkülözhetetlen dolgokat , pl. kezdetnek itt van a fent említett kíváncsiság , ami nélkül valószínűleg a fáról sem jöttünk volna le. (persze a kényszer nagy úr).
"a megfogás , megragadás képességére
(kisizom-koordináció) gondolt , mert enélkül nem tudna építeni semmit , űrhajót sem ."
Egy jedi képes rá. :)
Nem vagyok biztos benne, hogy tárgyak mozgatására a konkrét érintkezés lehet az egyetlen mód.
"Nem vagyok biztos benne, hogy tárgyak mozgatására a konkrét érintkezés lehet az egyetlen mód."
Ez létezö, bizonyított tény. A puszta létezésünkkel (mivel anyagból vagyunk és van tömegünk) gravitációsan jelenleg is mozgatjuk az egész univerzumot.
hát izé.......a jedi a fejlődésének a csúcsán van ,nem fog kuli munkát végezni .
De Luke a fejlődésének kezdetén droidokat bütykölgetett ,
sőt épített is egy protokoll droidot és szerelte a millenium falcont. Tehát használta a kezét.
amúgy a kisizom-koordinációhoz szükség van még 1 fontos momentumra. (mert a madarak is megtudnak ragadni dolgokat, még sem építenek űrhajót)
a hüvelyk újnak szembe kell fordulnia a többivel.
Nem kötözködni akarok, de:
A legtöbb madárnak alapból szembe fordult "láb"-hüvelykujjai vannak. Persze a mozgásuk kevésbé összetett mint egy emberi kézé, majdnem csak fogásra alkalmas.
#49 igen pontosítok :
szembefordult hüvelyk új + kisizom-koordináció = lehetőség űrhajóépítésre.
+ kíváncsiság + intelligencia + energia + helyváltoztató mozgás képessége,+ világűr + világjegy + red bull.
most ,hogy ezeket az alapvető nélkülözhetetlen dolgokat összeszedtük , az gondolom maga a kérdés sem érvényes , mert ezek közül 1 -nek a hiánya is lehetetlenné teszi ,hogy utazhassunk a világűrben.
Ti,hogy látjátok ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!