A mai fiatalok közül sokan miért büszkék arra hogy nem szoktak olvasni?
10.27-es válaszoló vagyok.
maximálisan egyetértek az olvasni tudással kapcsolatban. ha bármilyen szöveget kell közösen elolvasnom másokkal(egyetemista csoporttársaim közül sok, a párom, aki olvas de elég ritkán, stb) megdöbbentő, hogy legalább 3x gyorsabban el tudom olvasni úgy, hogy meg is értem. de ez nem fakad másból, mint a sok elolvasott könyvből. gyakorlat. és valóban manapság a gyerekek nem tudnak rendesen olvasni, értően. az említett lány rokonomnak adtam egy könyvet, a Sátán kutyáját, izgalmas krimi, gondoltam talán érdekli, legalább valamit olvasson. elmondása szerint jó volt, de 2x kellett elolvasnia a könyvet, hogy megértse mi is történt. ez a katasztrófa. az olvasás, ha úgymond jól csinálják olyan, akár egy film a fejünkben. való igaz, nem csodálom, ha nem olvasnak úgy, hogy minden mondat megértése szenvedés.
Szerintem 90%ban a család és csak 10%ban az oktatás tehet arról, hogy nem olvasnak a mai fiatalok (tisztelet a kivételnek). A szülők már attól is kivannak készülve, ha vakáció van, nemhogy még ha le kell ülni a gyerekhez tanulni. A példamutatás a lényeg:apum szinte falja a könyveket, tesóm is szeret olvasni, (anya valószínű a rossz szeme miatt nem nagyon olvas), tehát az egész család szeret olvasni, így alapvető, hogy én is.
Sokan el sem tudják hinni, hogy lepereg előttünk szinte filmként egy történet, ahogy olvasunk, és hogy nehogy hülyének nézzék őket, inkább ők nézik le a másikat.
A kötelezők közé pedig már nem egy helyen felvették a Harry Pottert (voltak is belőle nagy viták)és attól, hogy a kötelezőt nem szerettük, még mást szerethetünk olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!