Miért nem szeretnek olvasni a mai gyerekek? Fiatalok?
Ez egyreszt nevelesi, masreszt oktatasi problema.
Nevelesi egyszer mert valszeg a szulok hagytak mindig is, hogy azt csinaljon amit akar, racuppant a tv-re vagy ps-re aztan annyi.
Oktatasi, mivel egy csomo tanar ugy tart orat, hogy muszalybol, csak nem hanyik kozbe...olyan tavol van attol, hogy felkeltse az erdeklodest mint Mako Jeruzsalemtol.
Nem az hogy nemszeretünk olvasni hanem az nem mindegy hogy mit...a kötelező olvasmányok meg általába unalmasak,a mai fiatalokat abszolút de nemérdekli ráadásul egyes olvasmányoknak igen nehéz a szövegezése.
Mindenki szívesebben olvas el mondjuk egy Harry Potter-t(már aki szereti)annak ellenére hogy néhány része több mint 500oldal.Vagy bármilyen más tinédzsereket lekötő könyvet ami biztos nem az Odüsszeusz vagy az Egri csillagok lesz...
15/L
Meg az is baj,hogy nem azt olvasnak,amit akarnak, hanem kényszerből olvassák azt,ami sokszor nem is érdekli őket.
Ma sem értem,miért kellett A kőszívű ember fiait vagy az Egri csillagokat elolvasni kb.12-13 évesen, most őszintén, én semmit nem értettem belőlük, ha mondjuk néhány évvel később kellett volna olvasni, biztos többet felfogtam volna belőle..
Olyan nincs, hogy egy gyereket nem érdekel semmi, ha engednék,hogy azt olvassák,amit szeretnének, megkedvelnék az olvasást és akkor majd jöhet a Légy jó mindhalálig stb.
Nos,21.57, pont azt írtad,amit én is...:)
Ezzel az Egri csillagokkal meg..egy rugóra jár az agyunk!
hehe no igen az egri csilagokat letettem a 13 . oldalnal aztan megneztem filmen :) (meg az osszes tobbit is)
Aztan olvastam ami engem erdekelt
Aki letette az elején az Egri csillagokat, az nem tudja, mit vesztett. Kb. 150 oldal után indul be a történet. Ugyanígy pl. a Kőszívűnél is.
Én becsületesen végigolvastam az összes kötelező olvasmányt. A jutalmam ezért széleskörű általános műveltség, kiváló helyesírás és irodalmi érdeklődés lett.
Persze ma, mikor sikkes dolog butának lenni, és a fiatalok azzal dicsekednek, hogy még egyetlen könyvet sem olvastak el életükben, valószínűleg az sem egy vonzó alternatíva, hogy művelt legyen az ember.
Tessék csak nézni az Anyátok köztet, meg a Győzikét, és tessék bunkó gyökérré fejlődni. Ez kell a fiataloknak...
Azt szépen leírtátok, hogy a Kőszívű, az egri csillagok miért unalmas és rossz.
Akkor tessék olyanokat írni, amiket szívesen olvasnátok! És nem csak a bizonyítványt magyarázzátok.
De ne csak a Potterrel gyertek, tudjátok: minimum 10 tanévben kellene gondolkodni!
Részemről várom az ötleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!