Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem szeretnek olvasni a...

Miért nem szeretnek olvasni a mai gyerekek? Fiatalok?

Figyelt kérdés
Rengeteg olyan kérdés van itt is,hogy ennek vagy annak a tartalma micsoda. még egy egyszerű 4sorost sem képesek leolvasni. Nem igaz ez nagyon gáz.
2009. nov. 9. 21:42
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert a média előtérbe szorult, így inkább tv-t, filmeket néznek.Én személy szerint( remélem még fiatalnak számítok, 20 vagyok:d) szeretek olvasni, főleg műszaki informatika könyveket vagy autószereléshez kapcsolódókat, gépjármű szerkezettant.
2009. nov. 10. 18:08
 32/40 A kérdező kommentje:

Kedves 20 évesem. Nem a média szorult előtérbe, mert a média része az újság, magazin is. Csak ,ohgy tisztázzuk. A média: tv, rádió, internet írott sajtó.

Tehát ha jól akarsz fogalmazni akkor azt kell mondani,hogy a képi média sokkal e3lfogadottab minden napibb,mint az írott sajtó.

2009. nov. 11. 11:12
 33/40 anonim válasza:
100%
Igen, sajnos az elég nagy baj, hogy "mi" nem szeretünk olvasni. Én 14 éves vagyok, de nekem egy jó könyv 100szor többet ér egy gagyi filmnél, vagy msn-nél. A kötelezőkkel meg úgy vagyok hogy először nagyon unalmasak, de többszöri olvasásra egész jók, és érthetőek. Bár az igaz hogy másfajta könyveket én is sokkal szívesebben olvasok. Van olyan amit már vagy 15ször elolvastam és még nem unom!:)
2009. nov. 11. 18:43
 34/40 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, az utolsó kommentedet mintha én írtam volna :D De megelőztél vele. Bocsi, csak ilyen kommunikáció média szakos okoskodás lett volna a részemről :)
2009. nov. 11. 19:18
 35/40 anonim ***** válasza:
Tudod, kérdező, az a baj, hogy elveszett az igényesség a médiából is, illetve nagyon kevés a kivétel. Alapvetően nem rosszak ezek, csak túl sok az igénytelen köztük, és ha mondjuk csak a tévét vesszük, főműsoridőben vannak a legigénytelenebb műsorok a legnézettebb adókon. Ami már értelmesebb lenne, az vagy nagyon korán vagy nagyon későn van, a fiatalok, gyerekek tévénézési idejéből kiesik, és ezért bizony azok a felelősek, akik ezeket összeállítják. Amikor még én voltam általános iskolás, volt mesedélután, pont, mikor hazaértem a suliból, eltűnt, pedig nagyon sokan szerettük. Van helyette, ami nem oda való lenne. Ez azért elég komoly befolyásoló erő. Alapvetően az internet meg a számítógép se baj, ha a szülőnek van ideje és türelme beszélgetni is a gyerekével. A rajzfilmeknél is egyedül a kommunikáció hiánya a gond, ugyanis sok szülő eleve hülyeségnek tartja az új, vagy általuk nem kedvelt műfajokat, csak a gond, hogy bele se néznek komolyabban, csak a felszínt látják, jó, van, ami tényleg pocsék, de sokban bizony ott van még ezek ellenére is az oktató tanulság és fejlesztés, és ha ismernék, és leülnének a gyerkőccel megbeszélni, akkor nem okozna ennyi problémát, csak már esti mesét is ritkán mondanak a gyerkőcnek, ez hogy is férhetne bele. A régi mesék sokaknak azért szimpatikusabbak, mert gyakorlatilag "szájbarágósak" voltak, nem kellett rajtuk gondolkodni, hogy Tom miért kergeti Jerry-t, mindenki ismeri a macskák és egerek kapcsolatát. Bonyolódtak a mesék, mert bonyolultabbak lettek a kor problémái, amik a gyerekeket érintik, ehhez már több erőfeszítés kell megérteni, és a szülőnek is több feladat, hogy vegye a fáradságot és üljön le a gyerekekkel. Ez az, ami igazából hiányzik, bár a gyerekek és a fiatalok, akik ezeket kedvelik, valahogy mégis értik, csak talán a szülők számára jött ez a mesekorszak túl korán, nem készültek fel, ez is változott, meg a szülők időbeosztása is, ez nem volt tervben, hogy egyszerre következik be. De valahogy mégis meg kéne tudni oldani. Én mivel egészen pici korom óta mesélek és rendezek, a rajzfilmgyártásban szeretnék dolgozni, és remélem, sikerül valahogy összhangba hozni meséimmel a régiek egyszerűségét az újak elgondolkodtató szükségességével. Addig viszont jó lenne, hogy a szülők, akik ezt olvassák, kicsit több időt szentelnének arra, hogy a gyerekeikkel igenis üljenek le beszélgetni, mert a gyerekeknek nem a drága játékokra van igazán szükségük, kell a játék, de kell az is, hogy beszélgessenek a szülővel.
2009. nov. 13. 09:48
 36/40 A kérdező kommentje:

9:48. Igazad van ami a tv-t illeti főmüsor időben amikor kicsit pihenésképp nézheti a gyerke a tv-t igénytelen műsorok vannak a kereskedelni és egyéb hasonló adókon. DE ez nem csak a műsorszerkesztők felelőssége: hanem azé aki leül és annak a szülüjéé. Ugyanis nekem is van gyerekem és ő is olyankor ér haza az oviból. Rengeteg csatorna van amiből lehet válogatni, nem csak az a 4 amit níomnak. Mi mindig megtaláljuk a megfelelő mese vagy éppen ismertetterjesztő csatornát ahol olyan igényes műsdort nézhwt ami ténylweg érdekes és érdekli. Itt a nevelés felelősségéről beszélek.

Ugyanez vna az olvasással is, ha csak azt látja a gyerek,hogy anyu és apu bulvár újságot olvas nem lesz igénye másra mert el sem tudja képzelni,hogy van sokkal érdekesebb újság is. Már kcisinek érdemes megmutatni ezeket. Nem kell megvenni a legújabb SAm-es vagy Barbie-s újságo,t mert játékot adnak hozzá. Ott a Dörmögö Dömötör pl ami sokkal igényesebb, igaz nincs hozzá játék, de élvezetes. Ha a gyerek megkapja illetve látja,hogy a szülei a napi sajtón kivül olvasnak magazinokat, szaklapokat és könyveket, illetve neki is olvasnak könyveket kialakul benne az igány ezen médiumok iránt is. S ilyen igénnyel fog keresni az Interneten és más médiumok műsorábna is.

"Én mivel egészen pici korom óta mesélek és rendezek, a rajzfilmgyártásban szeretnék dolgozni, és remélem, sikerül valahogy összhangba hozni meséimmel a régiek egyszerűségét az újak elgondolkodtató szükségességével. Addig viszont jó lenne, hogy a szülők, akik ezt olvassák, kicsit több időt szentelnének arra, hogy a gyerekeikkel igenis üljenek le beszélgetni, mert a gyerekeknek nem a drága játékokra van igazán szükségük, kell a játék, de kell az is, hogy beszélgessenek a szülővel."

Ez utobbihoz sok sikert kívánok és nagymamaként szertném a te rajzfilem elé ültetni az unokámat.

Nagyon igazad van abban,hogy a szülök ma nem beszélgetnek,nincs úgymond idejük a gyerekere. Pedig ez így ebben a formában nem igaz. Ismerek olyan anyukát akinek 3 gyereke van 1 ovis, 1 ált iskolás és egy egyetemista. Nálunk mindig van idő a gyerekekre, pedig anyuka és apuka is rendszerint két műszakban és főleg éjszakásként dolgoznak. Mindenre van idejük. Ha nekik megy és még sok más egyénnek akkor miért nem megy az átlagnak?

S továbbra is fenntartom azt,hogy annak ellenére,hogy az oktatási rendszerünk olyan kátyúban van amilyenben nem csak azt kell okolni az olvasás írás értés hiányáért, a számolásról már nem is beszélve. Szóval az alapok lerakásában nem csak az óvó néninek, tanítónéninek van felelőssége hanem a SZÜLŐNEK is így nagybetűkkel.

2009. nov. 13. 12:06
 37/40 anonim válasza:

azért nem szeretnek mert vagy nem tanultak meg rendesen olvasni vagy mert ott van a számítógép meg a tv.

Sok gyerek számítógép függő mások pedig már majdhogynem reszketve várják azt az időpontot hogy eljöjjön a kedvenc műsoruk.

2009. nov. 28. 09:40
 38/40 anonim ***** válasza:

Miért kellene szeretni mindenkinek olvasni?

Ez valami kötelező dolog?

Egy könyv ma már nem elégíti ki az ember vizuális vágyait.

Ezt el kell fogadni!

Ja,és nem egri csillagokat kellene olvastatni 10 éves gyerekekkel,mert azt sem tudják mi a lényege!

És spec 20 oldal után letettem,mert annyira unalmas volt.

Mai írók könyveit kellene kötelező olvasmánynak adni,ha már minden áron kötelezni akarnak vkit az olvasásra.

De szerintem ez buta dolog,ha egy műfaj idejét múlt be kellene látni.

2014. aug. 14. 20:00
 39/40 A kérdező kommentje:
Érdekes te is olvasol....
2014. aug. 15. 17:29
 40/40 anonim ***** válasza:

Olvasás alatt szerintem a kérdező elsősorban a könyvekre gondolt.

Egy újságcikket bárki elolvas.

2014. aug. 15. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!