Szerintetek hamarosan mindenkiben lesz chip?
Kérdező #24
Azt hiszem neked fogalomzavarod van.
A chip nem olvasható le műholddal, azaz nem tudja senki, hogy mennyit ülsz, mire kitolod a kábelt.
Lásd bankkártya. Oda "kő" rakni a pénztárgép terminálhoz, hogy leolvassa.
Ellenben a GPS-es telefonod 1 méter pontossággal leolvasható, mégis a chiptől félsz ?
31
A chip testmódosításnak minősül és én mindennemű testmódosítástól idegenkedem.
Akár egy fém implantátum is lehet rákkeltő, akkor egy chip miért nem?
Ez csak az egyik oldala a dolgoknak. A másik pedig az, hogy nem tudhatjuk biztosra sosem, hogy mi lenne a szándék egy ilyen beültetéssel.
Nahát #29
Tehát akkor ha jól értem, hogy kiszednéd magadból a
- a peace-makert a szívritmus zavarod miatt
- az inzulin adagolót a cukorbetegséged miatt
- fém hálót a köldök sérved miatt
- platina csavart a csonttörésed miatt
Értem én , a szívritmus szabályzó chipje maradhat, de a személyi igazolvány chipnek mennie kell.
Röhej....
Én személy szerint kifejezetten követelek egy beültetett RFID chipet.
Egyben személyi, jogsi, bankkártya stb.
Meg kell csinálni ROM memóriásra, hogy tényleg csak azonosító legyen, ne legyen átírható, ahol a hamisítása, másolása probléma lehet, ott az azonosítását bimetrikával kombinálni, ujjlenyomat, retinaszken stb. és kész.
Nem kell többet mindenféle vacak plasztikkártyákat hurcolni, elfelejteni, elhagyni, ellopatni stb.
Ahol nem akarod, hogy levegyék a jelét, simán árnyékolható. A bankkártyák RFID-jét egy vacak krumpli-chips zacskóval elárnyékolhatod.
Alapvetően csak kis távolságból kommunikál, szóval ezzel sem fognak a világon át követni.
Én sem vagyok a testmódosításoknak a híve, sosem fogok piercinget, tetkót csináltatni, de hogy mondjuk a kézfejemen, a bőröm alatt legyen egy ilyen sima buta RFID-m, ami kivált minden egyéb hurcolandó azonosítót, teljes lélekkel támogatom.
Egy hangyafsznyival sem leszel tőle durvábban beazonosítva, mint ma vagy. És nagyságrendekkel kisebb az esélye, hogy a te személyiség-azonosításodat ellopják tőled és felhasználják.
"Akár egy fém implantátum is lehet rákkeltő, akkor egy chip miért nem?"
Mert már ma sem használnak rákkeltő ORVOSI implantátumokat.
Konkrétan a szilikoncici az egyetlen igazi egészség-veszélyes implantátum.
És azt állatira önként tetetik be.
"De szerintem agymosási taktikákhoz fognak folyamodni amit manapság könnyű megoldani és a nép 90 %-a kérni fogja önként mert milyen jó buli lesz. Alattomos módszerekkel rá fognak kényszeríteni, például ellehetetlenítik majd az életed, mivel minden azzal fog működni, nem lesz alternatív módszer. Egyébként már most is az új technológiákat így erőszakolják ránk, nélkülük nem is tudnánk működni az életben."
Ezt gondold át. A készpénzt régóta tervezik megszüntetni, eddig mégsem sikerült. Valószínű nem is fog egyhamar biztos nem. Pedig a bankkártyahasználat kedvezményes meg egyszerű stb.
Mégis van egy halom oka hogy miért nem megy a megszüntetés.
- A pénzes autómatáktól
- a fekete kereskedelmen és gazdaságon át
- a kulturális hagyományokon keresztül
- a numizmatikusokig
- a párnában spórolókon át
- a malacperselyekig
- meg a spontán ellenállókig,
- meg összeesküvés elméleteket gyártókig
Szerintem valahogy a chipelés is így járna, járhat, fog járni.
Akarhatják kényszeríthetik de végül csak marad egy kis % aki nem hajlandó rá így a hagyományos azonosítást meg nem lehet "kivezetni". Vagy kivezetik de akkor lesznek "rendszeren kívüliek" akik nem adóznak, nem biztosítanak pl EÜ-t, nyugdíjat stb...
"Tehát akkor ha jól értem, hogy kiszednéd magadból a
- a peace-makert a szívritmus zavarod miatt
- az inzulin adagolót a cukorbetegséged miatt
- fém hálót a köldök sérved miatt
- platina csavart a csonttörésed miatt
Értem én , a szívritmus szabályzó chipje maradhat, de a személyi igazolvány chipnek mennie kell.
Röhej...."
Érzek NÉMI! különbséget aközött ami azért kell hogy életben (meg össze) tartson azzal szemben amire már van több bevált megoldás is de le akarnák cserélni egy másikra ami vagy jobb lenne vagy nem.
De ha a régit megszüntetik az nagyjából azt is jelentené hogy ez a kötelező. Szóval már bocsi azzal nincs bajom hogy arra köteleznek hogy a zsebembe legyen egy kártya ami akár már most is RFID chipet tartalmaz tehát pár méterről kiolvasható bárhol bármikor akár rejtetten pl járdában is.
Csak azzal van bajom ha arra akarnának kötelezni hogy bennem legyen és ne tudjam otthon hagyni ha esetleg valamiért épp nem akarom magammal vinni.
Sőt még otthon is mindig nálam legyen mert bennem van, de minek...
Meg aztán ott van a jogosulatlan kiolvasás.
A metrón, buszon, vonaton közelítgetik a zsebekhez a rejtett kiolvasó készülékeket! Budapesten is ez megy manapság!
Ez ellen tudsz védekezni ha fémtokba fémtárcába vagy disszipatív (fémfényes) műanyag tokba teszed a kártyád.
Ha a kezedben van mit csinálsz? Alufólia kesztyűt húzol?
Khmm...
"Ha a kezedben van mit csinálsz? Alufólia kesztyűt húzol?"
Ha a beültetési hely fix, ahhoz lehet fix megoldás.
Pl. közvetlenül csuklónál beültetve egy karpereccel elfedhető.
Meg gondolj bele, mennyivel feltűnőbb, ha a kezedhez próbál valaki 10 centire jutni, mint a farzsebedhez.
A kötelezőség biztos, hogy ellenérzést váltana ki sokakban és beindítaná a mindenféle hülye konteókat. Mint a kérdező pár mondatából kiderül, már most, amikor még nincs is ilyen.
De a személyidet is köteles vagy magadnál hordani, a jogsit is, ha vezetsz, a bankkártyát meg nem célszerű bárhol máshol hagyni, mint nálad.
Lehet variációs lehetőséget hagyni, levehető karperec, gyűrű stb. formájában, hidd el, rengetegen fogják inkább a beültetést választani maguktól, ha van rá lehetőség.
Például én.
Annak ellenére, hogy már egy vérvételtől viszolygok.
Gyakorlatilag már most efelé próbálok közelíteni, a bankkártyám költözött telóra, majd ha végre megjön majd, akkor az okosórámra.
Az otthagyás, elhagyás, észrevétlenül más kezébe kerülés ellen.
És a lényeg, mint írtam is, egy RFID-n nem fog múlni a megfigyelhetőségünk.
A mai technikával NULLA elektronikus azonosítóval a zsebedben is bárhol követhető vagy.
Ezer bolti, közlekedési utcai kamera, hiperfelbontású kamerás műhold stb.
Csak el kéne gondolkodni a pánikolóknak, hogy mi a frászért követné pont őt bárki?
Bűnözőt, politikust, bármi katonailag, államvédelmileg fontos személyt, igen. De Zokni Janót Jákobcsizma-Felsőből mi a fenének?
Hogy az államvédelmi szervek meghaljanak az unalomtól?
Készpénz: erre is lenne elektronikus megoldás.
Emlékszik még valaki a fülkés telefonkártyákra?
A mai technikával a készpénz biztonságosan kiváltható lenne ilyenre.
Annyival megdobva, hogy a tároló eszközök közt mondjuk NFC-vel lehessen pénzt átadni.
Én pártolnám.
Főleg, ha ezt is le lehet védeni biometrikus azonosítással.
Csak a sikátoros kizsebelést nem védené ki, a zsebtolvajoknak felkopna az álluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!