Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek hamarosan mindenki...

Szerintetek hamarosan mindenkiben lesz chip?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 4. 23:31
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos, hogy jócskán lecsökkenne a bűnözés.

Engem nem érdekelne, ha kapnék egy chip-et, mi károm lenne belőle ?

2020. ápr. 5. 16:09
 22/41 A kérdező kommentje:

20

"Kérdésem: ez mennyiben rosszabb neked, mint egy személyi igazolvány, amit amúgy is kötelező magadnál hordani?"

Kötelező? Minden normális, emberi jogokra valamit adó ország elutasítja ennek a kötelező tételét. Lásd Anglia ahol a nép kivívta, hogy ne legyen személyi kártya. Mégis mi az, hogy valakinek folyton magával kell hurcolnia a személyazonosítóját? Ez mivel másabb mint a náci koncentrációs táborokban a tetovált kód?

Szerintem alapvető emberi szabadságjogokkal ez szembe megy, de nem mintha a birkákat ez érdekelné, sőt sokan még a chipnek is örülnének és önként berakatnák. Aztán, hogy mi mindenre használnák még a személyazonosításon kívül az gondolom nem is érdekelné. Ugyanez az okostelefon, számítógép és minden internetre csatlakoztatott eszköz használata. A birkábbjai azt gondolják, hogy ezek egyedüli rendeltetése az ő szórakoztatásuk, életük kényelmessé tétele. De fingjuk nincs arról milyen kiváló lakosság ellenőrző/ megfigyelő technológiák ezek amelyeket az államok titkosszolgálatai aktívan használnak is. Tessék lehet paranoiát, vagy elmebajt kiáltani, már szokva vagyok. A tényeken amúgy sem változtat az, hogy a birkák nem akarnak bizonyos dolgokat megérteni.

És szerinted ha kötelezővé tennék a chipet az sem sértene emberi jogokat? Mármint a saját testettel nem kedzhetsz azt amit akarsz?

És szer

É

2020. ápr. 5. 16:44
 23/41 A kérdező kommentje:
Bocs az aljáért, összeomlott a GYIK és nem tudtam kitörölni..
2020. ápr. 5. 16:44
 24/41 A kérdező kommentje:

21

"Az biztos, hogy jócskán lecsökkenne a bűnözés."

Az biztos, hogy tudnának mindent rólad, hogy melyik percben hol tartózkodsz, mikor mentél el bevásárolni meg mikor mentél át a barátnődhöz, esetleg hány perc alatt végezted el a nagy dolgod.

Ha meg lehallgató technológia lenne benne az lenne ám a buli, igazi Big Brother feelingje lenne.

Én élvezném, nagyon megnyugtató lenne a gondolat, hogy valaki mindig "vigyáz" rád.

2020. ápr. 5. 16:59
 25/41 anonim ***** válasza:
75%

Olyan szinten vagy elmebeteg, hogy fölösleges neked bármit is írni.

Pszichiáter 𝐧𝐚𝐠𝐲𝐨𝐧 sürgős segítsége talán javítana valamit.

Nézzük:

"mi mindenre használnák még a személyazonosításon kívül"

Na, mire?

Mondjál csak 3 dolgot!

"Az biztos, hogy tudnának mindent rólad, hogy melyik percben hol tartózkodsz, mikor mentél el bevásárolni meg mikor mentél át a barátnődhöz, esetleg hány perc alatt végezted el a nagy dolgod."

Mint említettem: olyan szinten vagy elmebeteg...

tehát: egy pár cm-ről leolvasható eszköz szereinted erre alkalmas?

És ráadásul le is tudod árnyékolni.

"Ha meg lehallgató technológia lenne benne az lenne ám a buli"

Valóban: lehetne ilyet is csinálni. Azért ez már kicsit nagyobb, borsónyi méretben lehet elkészíteni.

Max. 100 méterről működik, tehát szólni kéne mindenkinek, hogy álljon már oda egy mobil torony közelébe.

Egyrészt: minden röntgen képen látszana, hogy hol van.

Másrészt: mivel ez egy aktív eszköz, amikor működik, akkor pl. egy rádiókészülékkel fogni tudnád a működését.

5 percig lenne benne utána a készülék abban, aki nem akar ilyet.

Ja, és rövid ideig működik, utána elemcsere kell.

Mint említettem: olyan szinten vagy elmebeteg...

Akkor már sokkal észszerűbb a kínaiak módszere: tv kamera mindenhol. Egyrészt működik, másrészt ez ellen még te se tiltakozhatsz.

TISZTELT MODERÁTOR!

Át lehetne rakni ezt a nagy értékű kérdést az ezotériába?

2020. ápr. 5. 18:03
 26/41 A kérdező kommentje:

Te honnan tudod ennyire jól a részleteket, hogy milyen hatótávolságú lenne meg le lehetne árnyékolni.

Ahhoz képest, hogy még sehol nincs ez a rendszer, te már elég jó sok mindent tudsz 100%-os biztosra. Biztosan bratyizol a nagyokkal.

Na mindegy, nagy HAHA.

2020. ápr. 5. 18:09
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, én nem vagyok hülye, és követem a technika fejlődését.

Ezért tudom azt, hogy mi működik, mit lehet megcsinálni - és mit nem.

A te hagymázas lázálmaid meg nem működnek - illetve ami működne belőle, azt meg nem érdemes megcsinálni, mert sokkal jobb és elfogadottabb megoldások is vannak, ami ellen nem tiltakoznak annyira az emberek.

2020. ápr. 5. 18:22
 28/41 A kérdező kommentje:
Oké szóval az egész beszélgetés alatt annyit tudtam meg, hogy nem vagy hülye. Nagyon hasznos párbeszéd volt.
2020. ápr. 5. 22:06
 29/41 EagleHUN ***** válasza:

Én követem a a technika és tudomány fejlődését, mondhatni "kütyübarát" vagyok.

Viszont a testem "módosítása" -nak már a gondolata is rossz érzést ellenérzést kelt bennem. Nem tudom hogy ezt naturalizmusnak vagy minek hívjam. Nincs sem tetoválásom sem piercingem vagy bármi egyéb és nem is lesz!

Továbbá szerintem a testünk fölötti teljes rendelkezés szerintem olyan alapvető jog amit senki semmilyen módon nem sérthet. (Nem kötelezhet a módosítására.)

Tehát egy ilyen "intézkedés" a chippelésre olyannyira ellenérzést váltana ki bennem hogy még ha erőszakkal ületetik is belém akkor is kiszedném, ha kell magam műtöm meg. Nem érdekelne milyen következményeket helyeznek kilátásba.

És persze már a bevezetéskor is biztosan az ellentüntetők első sorait gazdagítanám.

Ha önkéntes alapú akkor legyen aki akarja csinálja én ebből kimaradok, bármi lesz is.

Ez is egy vélemény a dologról.

2020. ápr. 5. 23:02
 30/41 A kérdező kommentje:

29

Végre valaki megírta a frankót.

Pontosan így van. Én sem engedném meg ezt semmi szín alatt és tüntetnék, harcolnék ellene ha kell.

Semmiképp nem tudnák belém tenni, meg kellene öljenek ahhoz, ameddig gondolom nem mennének el.

De szerintem agymosási taktikákhoz fognak folyamodni amit manapság könnyű megoldani és a nép 90 %-a kérni fogja önként mert milyen jó buli lesz. Alattomos módszerekkel rá fognak kényszeríteni, például ellehetetlenítik majd az életed, mivel minden azzal fog működni, nem lesz alternatív módszer. Egyébként már most is az új technológiákat így erőszakolják ránk, nélkülük nem is tudnánk működni az életben.

2020. ápr. 5. 23:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!