Mennyi a várható maximum száma a koronavírus fertőzötteknek?
Nem riogatni vagy balhézni akarok, csak hiteles forrást keresek ahol megbecsülik ezt az értéket. Logisztikus görbét szeretnék illeszteni a jelenlegi fertőzettek grafikonjára, csak hát szakszerű maximális adat nélkül ezt nem tudom megtenni.
Válaszokta előre is köszönöm!
Nyilván abszolút maximum a népesség.
Ha abból indulunk ki, hogy a németek szerint 70% is elkaphatja, akkor veszed a népesség 70%-át.
Én azt mondom, hogy legalább minden 5. ember el fogja kapni, ez 20%. Szóval én ezen a tartoényon keresnék egy maximumot a helyedben.
kis alkérdés: magyarországra vetítve ezek mennyire vélhetőek reálisnak?
csak valahogy úgy érzem itt mindenki annyira leszarja, hogy tényleg 70% lesz a vége (ha nem több)
Miért is kéne ismerni a maximumot ahhoz, hogy logisztikus görbét illessz a meglevő adatokra? Fordítva ülsz a lovon, ha a logisztikus görbe illesztésének van valami értelme, akkor az éppen az, hogy megbecsüld a segítségével a maximumot. Van is egy felhasználó a redditen, aki ezt a kínai számokra naponta megcsinálta: [link]
A globális modellhez viszont egy logisztikus görbe kevés lesz.
Ezt senki nem tudja megjósolni. A 70% eléggé elképzelhetetlennek tűnik amúgy, de ha ennyien megbetegednek, nem egyszerre lesz ennyi aktív eset, efelől megnyugodhatsz.
Olaszországban március 23 és 25 közé számítják a járvány tetőzését a jelenlegi szigorú intézkedéseket beleszámolva, jelenleg 41035 esetet tartanak számon, ebből 4440 gyógyult és 3405 hunyt el. A mai napon kb. 5000-en betegedtek meg. Ezzel az ütemmel valahol 80000 és 100000 közé várható szerintem a végső szám Olaszországban. Vegyük a legrosszabb esetet: 100000. Ez az olasz lakosságnak a 0.167%-a.
Magyarország becsült lakossága 9 772 756 fő 2019. január 1-jén. Ha olyan rosszra fordulna a helyzet mint Olaszországban, akkor kb. 16000-en fognak megfertőződni. A fertőzöttek 17%-a igényel kórházi ellátást, azaz kb. 2800 kórházi ágyra lenne szükség, hogy mindenkit el tudjanak látni (és akkor azt még nem vettük hozzá, hogy hány lélegeztető gépre lenne szükség)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!