Ha a Szíriusznak lenne egy olyan bolygója amin élet lenne akkor az hogy nézne ki?
Gémeskutak állnak mindenütt és szürkemarhák legelnek a mezőkön. A helyiek meg cifraszűrben járkálnak és ostort csattogtatnak.
Vagy most úgy milyen választ vártál?...
Úgy, mint a mostani dogonok, ők nem csak mondják, hogy a Sziriuszról származnak.
Ha a magyarok tényleg a Sziriuszról származnak, akkor mi keresnivalója Szeretett Vezetőnknek a Türk Tanácsban?
Netán ő nem magyaríí,
A Szíriusz a Nap után a második legfényesebbnek látszó csillag. Érthetően sokan rákattantak. Sokan nyakon öntötték ezoterikus, sőt politikai-ezoterikus szósszal.
Tegyük a témát a mosogatóba, és engedjünk rá meleg vizet!
Ilyen fizikai kettős rendszerben stabil pályájú , életre alkalmas bolygó létezése valószínűtlen. A Síriusz-A - Szíriusz-B L4, L5 Lagrange pontban lehetnek bolygók.
- Mi a szösz az a Lagrange-pont?
- Milyen messze van a Szíriusz-A-tól a Szíriusz-B?
A Sz.-A tömege 2,35*naptömeg = 4,66005*10^30 kg.
A Sz.-B keringési periódusa 50 év azaz 1,57788*10^9 másodperc. Ezt az értéket négyzetre emeltem, megszoroztam a Szíriusz-A tömegével, és az általános gravitációs állandóval.
Azután elosztottam néggyel, majd pí-négyzettel. Végül szadista vigyorral köbgyököt vontam belőle. Az jött ki, hogy r= 2,69630*10^12 méter, ami 2696,3 millió km, ~ 17,97 csillagászati egység. Ez majdnem annyi mint a Nap - Uránusz távolság. Elég cidris, sötét hely, a Sz.-A 25,4-szere fényessége ellenére.
Folyt. köv.
Eddig a tények.
Csapjunk a lecsóba, engedjük szabadjára fékezhetetlen fantáziánkat!
Képzeljünk el egy Föld típusú bolygót a Szíriusz-rendszer komfort zónájában! ( Még ha csillagászatilag valószínűtlen is. ) Valahol a Szíriusz-A-tól ~ 5 CsE-re ( négyzetgyök(25,4)).
Nevezzük el Szíriusz-X-nek!
A bolygón az ózonpajzs vastag, talajszintig ér. Tehát a a szárazföldi élőlényeknek ózonállónak kell lenni.
Az erős UV-sugárzás miatt a Szíriusz-X lakó bőre erősen pigmentált, testét bunda, vagy toll fedi.
A Szíriusz-X növényei vastag bőrszerű levelekkel, vagy bolyhokkal ( mint a havasi gyopár ) védekeznek az erős sugárzás ellen. Sok cellulózt tartalmaznak. A cellulóz rostok lassítják az emésztést. Tehát az elképzelt ember méretű, mindenevő humanoidnak legalább 12 - 15 méter hosszú tápcsatornára van szüksége, amelynek el kell férni valahol.
A Szíriusz-X állatvilágában általános az UV-sugárzás érzékelése.
Ez néhány földi fajnál is megvan:
Szóval az általam elképzelt Szíriusz-X lakó sötét bőrét barna, vagy olajzöld szőr fedi. Van kitines szeme is. Akkora pocakja van, mint egy veterán sörivó földlakónak.
#6 Barócsi Istvánné! A téma valóban vitatható. Várom az érveidet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!