Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A tudománynak mi a hivatalos...

A tudománynak mi a hivatalos álláspontja Istennel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Annak fényében, hogy a mai napig nem tudják mi ad az élettelen anyagnak életet, nem tudják leírni a élővé válás folyamatát illetve nem értik és nem tudják megmagyarázni a semmiből a valamibe való átmenetet, hogyan viszonyulna Istenhez a tudomány emberei?

Istent nem a fellegekben élő szakállas, fehérruhás bácsira értem.

2020. jan. 8. 19:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%

Az a baj, hogy ez a gondolat is olyan, mint a szolipszizmus: teljesen bizonyíthatatlan.

Azon kívül, hogy értelmetlen is, mivel nem ad neked cselekvési irányt. Mégis: mit kell másképp tenned, ha ez így van?

Semmit.

2020. jan. 8. 23:05
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor viszont engem is a tudatod vetít ki, így ezt most tulajdonképpen te írod, sőt, az előbbieket is te írtad magadnak, így lényegében a kérdésed teljesen felesleges volt, hiszen megmagyaráztad a tudatod kivetülésével adott válaszadókon keresztül a kérdésed magadnak, erre totál feleslegesen bonyolult ez a módszer, hogy interneten írogatsz, mert azt is ki kell találnod, meg a laptopot, a windowsal, az asztallal és a szobával, ahol vagy, bőven elég lenne, ha leülnél a sötétben és magadban elmélkednél, hiszen a tudatod teremti a világosságot is, a Napot, a házat, sőt, a gumidominót is.

:)

2020. jan. 8. 23:06
 13/21 A kérdező kommentje:

12

De jó lenne ha ennyire tudnám irányítani a tudatom! :)

Ha tudnák hogy működik. És ha tudnám, hogy egész biztosan csak erről van szó. Mivel nem tudom, és rengeteg teória van, ezért a kérdés is helyénvaló lesz, amíg egyik vagy másik lehetőség bebizonyosodik.

2020. jan. 8. 23:10
 14/21 A kérdező kommentje:

11

Lol, nem mintha az anyagi világ annyira bizonyítható lenne.

Minden felfedezés lehet pusztán az öntudat újabb teremtése.

2020. jan. 8. 23:11
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"nem mintha az anyagi világ annyira bizonyítható lenne."

Itt az a kérdés, hogy melyik az értelmes, előremutató feltételezés.

Az, amelyik arra ösztökél, hogy felfedezd a világot és jól boldogulj benne - függetlenül attól, hogy ez a világ hol van és milyen formában.

2020. jan. 8. 23:49
 16/21 A kérdező kommentje:

15

A valóságtól függetlenül fel lehet fedezni.

Ez nem függ az igazság megismerésének igényétől, szükségességétől. Az igazság megismerése nem kell, hogy megszüntessen bármit is.

2020. jan. 8. 23:59
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Mint említettem: 𝐧𝐞𝐦 lehet felfedezni.

Semmiféle módszer nincs arra, hogy rájöjj, a két megközelítésből melyik az igazi.

2020. jan. 9. 00:16
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Már az, hogy Neked (vagy nekem) vannak képek,hangok,szagok,ízek és ... tapintások(?) a tudatomban az már azt jelzi, hogy valami létezik. Ha csak agyak vagyunk akváriumokban, amit stimulálnak, (ezt feltételezi egy szolipszista?) akkor az is azt jelenti, hogy létezik egy bizonyos fizikai valóság.

Vagy bármiféle valóság létezik.

Szóval az már azzal bizonyítva van, hogy Te a sajátfejedben gondolkodsz, hogy látszhallaszérzel stb.

Lehet, hogy csak Te vagy, de TE VAGY. Tehát valami létezik.

Gondolkodom... Tehát vagyok!

2020. jan. 9. 13:05
 19/21 A kérdező kommentje:
Mivel az érzékszerveid érzékelését az agyad dolgozza fel ezért minden amit érzékelsz is az agyadban van, ergo nem tudhatjuk ez alapján, hogy létező dolgok vagy sem.
2020. jan. 9. 13:17
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

De az agyad akkor is létezik!

Amúgy ezt mondja ki a szolipszizmus.

2020. jan. 9. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!