Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha valaki gyermek korától nem...

Ha valaki gyermek korától nem beszél, nem ismer szavakat, és később sem, idősebb korban hogyan formálja meg a gondolatait?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, ez a személy soha nem találkozik olyannal, aki beszél, nem ismer egy szót sem (mondjuk egy lakatlan szigeten magában van), miről és hogyan gondolkodhat?
2010. júl. 19. 23:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
59%
Ajánlom: Steven Pinker: A nyelvi ösztön
2010. júl. 23. 16:05
 12/15 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nem kell nyelv az alap gondolkodáshoz. Itt van elöttem a billentyűzet. Ha meg akarom nyomni az egyik gombot nem kell tudnom, hogy gombnak hívják, vagy, hogy a mozdulatot nyomásnak nevezik. Csak cselekszem és kész.
2010. júl. 26. 22:28
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezek tanult képességek, van valami szép neve is ennek, az a lényeg hogy egy majmot is meg lehet tanítani gépelni, vagy akármilyen más, begyakorolható, készségszintre fejleszthető tevékenységre. Ennek semmi köze a gondolkodáshoz.
2010. júl. 26. 23:35
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer olvastam hogy egy híres magyar közgazdászról. (A nevére sajnos nem emlékszem.) A családja az I. vh. után Bécsbe költözött. Ő akkor 2-3 éves lehetett. Azt írta, hogy nagyon hamar elfelejtette azokat a szavakat, amiket magyarul tudott, viszont németül még nem tanult meg. És hogy ő abban az időszakban képekben gondolkozott, vagyis nem szavak "jelentek meg" az agyában, amikor gondolkodott, hanem képek.
2010. júl. 27. 15:33
 15/15 anonim ***** válasza:
ha egyedül lenne, kb okos majomként viselkedne ahogy előttem többen is írták, ha többen, akkor szépen kitalálnának maguknak egyfajta nyelvet, mint ahogy sok testvérpár is teszi
2010. júl. 27. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!