Milyen idegen szavakat használtok gyakran?
"magyar idegen szavakra gondolok"
Az milyen?
^
| létezik olyan, hogy magyar idegen szavak szótára...tehát nem külföldi szavakra gondolok :)
Én főleg szakszavakat.
szignifikáns=jelentős
rezisztens=ellenálló
protein=fehérje
stb.
antipatikus-unszimpatikust jelent(úgy csak a bunkók mondják)
példamondat
Pista nekem szimpatikus, de az anyja olyan antipatikus.
uszkve -tól-ig et jelent(a bunkók azt hiszik, hogy körülbelült jelent)
példamondat
az idén 1000 uszkve 2000 mázsa méztermelésünk lesz.
20:12 vagyok.
Nem is használok a mindennapi beszédben, csak a szakszövegben, mert ott meg nincs, vagy nem pontos a meghatározás.
Amúgy a kedvencem az volt, mikor az egyik tanárom azt mondta, hogy "az immunsejt célja a target megsemmisítése". :D
Nekem az a véleményem, hogy nem jó dolog felvágásból használni ilyen szavakat. Viszont ha nincs más szó rá, vagy már teljsen beleolvadt a szlengbe, akkor nincs vele olyan nagy baj. De még mindig jobb, ha az ember ismer ilyen szavakat, mint az, mikor a köznapi szavakt se tudja jól ragozni, mert legalább kicsit változatosabb tőle a beszéde. (Pl. a szobába van valami, nem a szobában, vagy a rövidítések: am. és társai, illetve a léccy, szija írásmódok, vagy a köszönöm helyett annyit írni thx vagy ty... stb...)
"létezik olyan, hogy magyar idegen szavak szótára...tehát nem külföldi szavakra gondolok"
Nem akarlak piszkálni, de a fogalmakkal tisztában kellene lenned! Vagy idegen egy sz , vagy magyar! Legfeljebb magyarban használatos idegen szavakról beszélhetünk.
Amit leírtál, azzal ne dicsekedj a magyar tanárod előtt.
"(a bunkók azt hiszik, hogy körülbelült jelent)"
És a nem bunkók mit hisznek? Mit jelent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!