Tényleg igaz, hogy bármely Wikipédiás oldalról, csak a belső hivatkozásokat használva maximum 3 lépésben el lehet jutni Adolf Hitlerhez?
nem. ellenben van olyan játék, hogy egy véletlen cikkről juss el minél hamarabb Hitlerhez.
Én csak azt tudom (és jószerivel igaz is) hogy 6 kapcsolati (ismeretségi) lépésben el lehet jutni a föld bármelyik másik emberéhez bárkitől indulva.
Szóval a 3 lépés azért szerintem itt kissé túlzás lehet de a (4?),5,6 lépés azért biztosan lehetséges.
Volt hasonló játék A Facebook ismeretségekkel.
Megfelelően kiválasztott három emberrel jó eséllyel a világ bármely emberével megvan az ismeretségi lánc.
Kivéve a szentinelézek. :D
Kipróbáltam a játékot, 5 véletlen cikkből 4-szer sikerült a három kattintás, és az ötödikben is csak azért nem, mert meglepő módon a Molotov-Ribbentrov-paktum cikkben Hitler neve a 30 előfordulás ellenére egyszer sem kattintható.
[link] cikkben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!