Tudományban hívők! Veletek történt valaha bármilyen megmagyarázhatatlan dolog?
Tudományban nem hinni kell tudom, de így rövidebb a mondat.
Olyanoktól kérdezem akik nem hisznek semmilyen vallásban, istenben és természetfelettiben. Ti átéltetek olyan élményt amit a tudománnyal nem lehet megmagyarázni?
Ha nem, akkor mi volt a leginkább megmagyarázhatatlan?
Hallucináció nem számít.
"Viszont egy csőlátású materialista még ha az ufók a fenekébe is harapnak, az sosem fog elfogadni semmi megmagyarázhatatlant."
Bocs, de ez hazugság. Már a materialista kifejezés ilyetén használata is ezotériás-vallásos ferdítés (és ezzel tökéletes bizonyíték rá, hol kell téged is kezelni), de az, hogy igazi bizonyítékok ellenére egy tudományos gondolkodású ember ne fogadná el valami létezését, az sima hazugság. Ja, meg fel kéne fogni a tudományos hitelességű bizonyíték értelmét. A hallottam, hiszem nem az.
"Olyan nincsen hogy legyen valaki magasabb szellemi szinten mint ő."
megint hazugság. Éppen hogy minden tudományos forrás, személy arról beszél, hogy ha idegen eljut hozzánk minden szempontból fejlettebb lesz nálunk.
"Az atizmus, materialzmus mind az anyag vallása és az EGO-ról szol."
Köszönjük a tudományellenes inkvizíciós prédikációt, séta vissza ezo-vallás rovatba, ismét köszönjük.
"Ezlrt nem lehetnek UFO-k"
De lehetnek. Bizonyíték?
"nem létezhet isten"
De, létezhet. Bizonyíték? Amíg nincs, addig foglalkozunk mással, köszönjük.
"csak az ősrobbanással keletkezhet a mindenség."
Nem, nem csak azzal. De pillanatnyilag ez a legvalószínűbb. Megfelelő bizonyítékok esetén módosulni fog a tudományos világkép. Addig pihenj.
"Nekem szerencsém van, mert kiskoromtól fogva nyitott vagyok mindenre. Nem fogadok el dogmákat."
Hát pedig a kreások kreálmányait jól megetted.
"Hiába vagyok fizikus nem hiszek vakon semmibe. Viszont ezzel a legtöbben bizony nem így vannak !!!"
Ha fizikus lennél, tudnád, hogy a tudományban nem vakon hinni kell, mert bizonyítható, mérhető, ellenőrizhető.
Szóval ne, ismétlem, kérlek, ne erőlködj itt.
Csak égeted magad.
És a fizikusi léted rögeszméjét vizsgáltasd meg pszichológussal.
Találkoztam már általános iskolai tanítóval, aki jó fizikásnak tartotta magát, mégis hitt benne, hogy a szélerőművek megmérgezik az emberek lelkét és meghalnak tőle.
A rögeszme már csak ilyen. Külső segítség nélkül nem hogy megszabadulni nem fogsz tőle, de észrevenni sem, hogy baj van veled.
16 csak az a baj hogy a kvantum fizika és a relativitáselmélet nem fér ossze... mert mas fizika szabályok létezik a kettő között... létezik az anyag mivel az anyag az maga az anyag mint fogalom... az anyagot atomok részecskék kvarkok meg hullámok alkotják stb stb stb
És be vonzás törvénye... neee tényleg ne!!!
Kölcsönhatás törvénye van méghozzá 4!!!!!
Erős, gyenge, elektromágneses, és gravitációs!!!
A standard model az első harmat képes egyesíteni de a gravitációval mindig is baj volt... ezután jött be a hurelmelet ami próbál egy átfedést adni... de csak próbál!!!
Na meg a sötét anyag és sötét energia... ami a dimenziónk 96%-àt alkotja... nagyon sok itt a kérdőjel!!! És az hogy maga az agy...
Bio-neurologia-phsihologia- meg mi egymás is teljesen más ágban mozog! Azaz hogy hol van a tudatunk, mi alkotja a tudatunkat.../
Sőt erre kevesebb az info! Mivel most mindenki az űr programra megy rá! Fekete lyukak, Mars kollonizalas, űrszondák, stb...
Egy kicsit szomorú hogy a többi ág ennyire vissza szorult!!!
#22, Nem hiszem hogy annyira visszaszorult volna.
Szerintem inkább forradalmi változások zajlanak a neurobiológia utóbbi 5-10 évében. Egyre jobb képalkotó eszközeink lesznek, és egyre jobb módosító megoldások, amikkel egyelőre főleg állatmodelleken, de sorra jönnek az áttörések.
Személy szerint nem gondoltam volna még 5-10 éve, hogy valódi emléknyomokat lehet optogenetikával vagy chemogenetikával sest szinten beültetni kisegérbe.
Szerintem több áttörés lett főleg technikai fronton, mint az űrkutatásban... csak nem ennyire népszerű topic talán.
"És a fizikusi léted rögeszméjét vizsgáltasd meg pszichológussal"
Nincs összefüggés, csak érdekességként:
"A nárcisztikus személyiségzavar létező rendellenesség, amely a beteg önmaga iránt érzett erőteljes szégyen- és elégedetlenségérzetéből táplálkozik - olvasható a Medbroadcast internetes portálon.
Annak érdekében, hogy a betegek megbirkózzanak szégyenérzetükkel, védekezésként saját érzéseik másokra való kivetítését, az ellentámadást, mások okolását használják, illetve mindent elkövetnek, hogy bebizonyítsák maguknak különleges mivoltukat.
A nárcisztikus embereket általában kora gyermekkorukban éri a sérülés, mely az egészséges énkép kialakulását gátolja. Valószínűleg azt éreztették velük, bármit is tesznek, nem elég jók, alkalmatlanok.
A nárcisztikus düh
Ezek a korai tapasztalatok okozzák a "nárcisztikus szégyenérzet" kialakulását mely a "nárcisztikus düh" kiváltója, valahányszor úgy érzik, hogy nem tisztelik őket eléggé, vagy valaki viselkedése rossz fényt vet rájuk, s ezzel felszakítja a régi sebeket.
Bárminemű kritikára, tiszteletlenségre túlérzékenyen, időnként dühkitöréssel reagálnak. Leginkább azok lesznek ezeknek a kitöréseknek a szenvedő alanyai, akik a legközelebb állnak hozzájuk, együtt élnek velük, hiszen a nárcisztikus személy mindenkitől, de leginkább tőlük várja el mindazt a szeretetet, melyet gyerekkorában nem kapott meg. Házastársukkal, gyermekeikkel elhitetik, hogy nem elég jók, értéktelenek, így vetítve a körülöttük lévőkre saját érzéseiket."
stb...
22-es voltam 23-ás hát... az ur programhoz képest tényleg visszaszorult mert most megint versenyeznek egymással
Mig az agyrol elég régi indokát lehet talalni... lehet csak a magyarok nem fordítják le az új dolgokat...
De pl én pont az a személy vagyok akit a tudomány (űr, test, tudat, kémia) nagyon érdekel de viszont a történelem, mitologiak eredetek is...
Szoval kicsit meg oszló...😅😂
#26, Ja, minden angolul jelenik meg. Való igaz, magyar oldalak nem nagyon foglalkoznak ilyesmivel.
Néha ipon tudomány rovatban vannak egész jó cikkek Jools fordításában.
De ja vu érzés.
Még olyan is, hogy egy álom bele a fejembe és pár év múlva ugyanaz megtörténik velem! Néha pára egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!