Ezt a feladványt senki nem bírja megoldani?
Hogyan folytatódik ez a sorozat, és miért?
6, 16, 37, 80, 147, 226, 329, 444, 675, 908, 1157, 1528, 1775, 2034, 2505, ?

A megoldás: nulla.
Ehhez viszont már egyetemi végzettség kell.
Szinte naponta járnak ide IQ-bajnokok dicsekedni, ezért gondoltam, hogy egy logikán, összefüggés keresésen alapuló feladvány könnyen fog menni (valakinek).
Egyáltalán nem gondoltam hogy nehéz lesz, de már nagyot nőne a szememben aki megoldaná ... :D

Mivel a megoldás tutira nem tiszta matematikai, pont ne matekot vágóktól várd a megoldást, mert rossz felé keresnek.
Voltam olyan aljas, hogy ráeresztettem szekvencia-kereső algoritmusokat és egyik sem talált matematikai szabályosságot. Itt van benne valami más.
Olyasmire gondolok, mint ez:
alma=2
szilva=1
körte=2
cseresznye=3
görögdinnye=6
ananász=?
Ha matekot vagy szőértelmet keresel, nem tudod megoldani. De egy diszlexiásnak lehet, hogy simán sikerül, mert a megoldás az, hogy hány zárt betűhurok van az adott szóban.
ananász=3
"Mivel a megoldás tutira nem tiszta matematikai..."
Hát ... DE! Semmi nyelvészkedés, vagy más tárgykör: naptár, csillagászat, ... semmi ilyesmi.
Semmi egyéb, csak matek, színtiszta matek, méghozzá egyszerű.

3142, ha jól sikerült számolnom. Egyébként egyszerű elemekből is lehet gyakorlatilag megfejthetetlen sorozatot csinálni, hiszen gyakorlatilag végtelen számú elemet adhatsz hozzá.
Te találtad ki a sorozatot, vagy te is megfejtetted? Mert a második lényegesen bonyolultabb.
A "6" előtt nem értelmezhető a sorozat.
Valóban parabola-SZERŰEN emelkedik, de ez pontosítandó.
(Matematikusoknak a #9-adalék ajándék: tendencia!)
#17: Gratulálok! Legnagyobb elismerésem a Tiéd!
Melyik kommentem vezetett nyomra? Vagy egyszerűen csak mindenfélével próbálkoztál?
Sajnos nem megfejtő, csak szerző vagyok :(

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!