Hogy tudja ennyire megnehezíteni a Hableány kiemelését a sodrás, mikor az emberiség már a Mariana árkot is megjárta?
Mi magyarok sem a Holdra nem küldünk embert, sem a Mariana árokba, de tengeri olajtornyot sem építünk, így hát nincs ilyen technológiánk.
Hajókatasztrófa is csak kettő volt idáig nálunk, ha jól hallottam, az utolsó úgy hét évtizede, nem csoda, hogy nincs ilyen speciális dologra sem technikánk, sem tapasztalatunk, valami rögtönzéssel a mérnökeink biztosan előállnak, de már hajógyárunk sincs Óbudán, bizony nálunk keresgélni kell az eszközöket, amit felhasználhatunk.
Szerintem Ausztria sem lenne felkészültebb, vagy a csehek, a szlovákok sem, talán a németek igen, hiszen ők tengeri nép lévén bizonyára több lehetőséggel rendelkeznének, de mi szárazföldi patkányok, (bocsi, ez most nem politika), ugyan mit is tehetnénk?
"Gondolom azert akarjak a felszinre hozni a hajot, hogy nyomozhassanak az ugy kapcsan."
Esetleg a hajóban lévő holttesteknek is járna a méltó tiszteletadás, vagy tévedek?
12-es. Leírtam, hogy a hajót be burokba kéne zárni _és_ úgy megbabrálni (értsd: a hullákat azon keresztül hoznák ki, utána lángvágóval szétszednék a hajót).
Ez egy teoretikus ötlet volt. Azt nem írtam, és nem is utaltam rá, hogy a jelen valóságban alkalmazott technikai próbálkozás hülyeség, vagy hogy minek hozzák fel egyáltalán.
Ha sellőkkel ki tudnák emelni az objektumot a víz alól, én azt is támogatnám. Ezek után, remélem sikerült tisztázni a kérdést.
"A tengerbe fulladt embereket sem szokás kiszedni az óceán fenekéről."
Helyesbítek: A tengerbe fulladt embereket technológiai lehetetlenség kiszedni, hacsak nem lebegnek a víz tetején. Másfelől egy tengerjáró kiemelését több kilométer mélyről ne hasonlítsunk már össze egy kis turistahajó kiemelésével néhány méter mélységből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!