Ha egy 107 perces filmet 1,2-es gyorsasággal nézek, akkor hány perccel rövidebb?
"Igen a genfi egyetemen tanítok."
Mesélj még.
Azt hiszem megtaláltuk az "átlátszó füllentések" alsó határát :D
Ezt a kérdést nehéz lesz felül/alul múlni :D
amúgy én más logikával számoltam ki.
107 perc a 100%.
Egy perc alatt egy percet látok a filmbből.
1,2X-ös sebesség az 120%-os sebességű lejátszást jelent.
Elosztom a 107-et a 120-al.
Ebnből megkapom, hogy az eredeti 100% (teljes) filmnek mennyi a 120-ad része.
0,8916666...
Ezt megszorzom 100-al: 0,8916666 * 100 = 89,16666...
Ebből megkaptam, hogy a 120%-os sebességgel lejátszott film egésze mennyi idő alatt megy végig.
Végül kivonom a 107-ből (eredeti, rendes sebességgel lejáétszott film hossza) a gyorsabbanm lejátrszott film hosszát, és tá dááá: 17,8333 perccel lesz rövidebb.
Én amúgy biológia alapszakos hallgató vagyok, világéletemben nehézkesen ment a matek, szóval lehet ezért ilyen furi a logikám.
Najó, a kérdező sikeresen alulmúlja önmagát. :D
Túl sok volta a délutáni kakaó?
Kérdezőként az oldal szabályzata szerint tilos olyannak kiadni magad, aki nem vagy.
Szerintem nem is vicces.
"senki nem mondja meg hogy nem vagyok magyar"
Azt sem, hogy fizika professzor vagy. De akár az vagy, akár nem, mindenképpen csúnyán leégetted magad.
És mit tanítasz a genfi egyetemen? A beosztottaknak hogy hogyan kell tologatni a takarítógépet tanítás után a folyosón? Mert ha egy sima arányosságot nem tudsz kiszámolni, akkor aligha hiszem, hogy bármit is taníthatnál hivatalosan. Fizikát meg főleg tuti nem.
Amúgy meg az egész kérdésedről süt, hogy közöd sincs a tanári pályához. Egy egyetemi tanár nem (de még vegy sima általános iskolás tornatanár sem) mond olyat, hogy 1,2-es "gyorsasággal". Másrészt a film ettől nem lesz rövidebb, csak neked tart rövidebb ideig végignézni.
Neked még ahhoz is tanulnod kéne, hogy normálisan hazudni tudjál, nemhogy ahhoz, hogy taníthass :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!