Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Haz alatti pince beton falaba...

Haz alatti pince beton falaba lehet ajtonyillasokat vagni anelkul, hogy osszedolne a haz? Ill mik a feltetelei? Mikor lehet mikor nem?

Figyelt kérdés
Gondolom valahogy ki lehet ezt szamolni.

2019. febr. 4. 16:52
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%
Mármint milyen árajánlat adáshoz? Mi az árajánlat adás előtt megnézünk mindent, és az alapján tudjuk, hogy milyen árat mondunk. És a végeselem módszerek ha nem érted az elméleti alapokat bevisznek a csőbe. Nagyon nem mindegy, hogy hogyan használod. Amíg nem tudo mi mit jelent addig csak szép színes ábrák. Én nem statikus mérnök vagyok hanem villamos, mi is használunk véges elem módszereket (pl. hőterjedés modellezésre egy elektronika esetén), és nagyon félre tud vinni. Rengeteg olyan apró szempont van amit nem fogsz látni. És amikor elmentem egy végeselem kurzusra azzal kezdte az előadó, hogy amíg valaki nem tud végigszámolni egy kéttámaszú tartót addig ne vegye elő a végeselem programokat mert csúnya meglepetésben lesz része. Igen, a villamos alkalmazáshoz a kéttámaszú tartót kellett először végig számolni. És addig kellett csűrni csavarni a modellt amíg az nem jött ki mint amit kézzel kiszámoltunk. Utána egyszerűbb termikus modelleket csináltunk és utána lehetett alkalamzni. Utána csináltunk néhány gyakorlati mérést és modellt hozzá. Azóta tudom, hogy nem egyszerű. És ahogy látjuk te nem tudnál papiron ceruzával végigszámolni egy kéttámaszú tartot mondjuk prizma rúd, vagy egy cső esetén.
2019. febr. 8. 00:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!