Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Haz alatti pince beton falaba...

Haz alatti pince beton falaba lehet ajtonyillasokat vagni anelkul, hogy osszedolne a haz? Ill mik a feltetelei? Mikor lehet mikor nem?

Figyelt kérdés
Gondolom valahogy ki lehet ezt szamolni.

2019. febr. 4. 16:52
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
100%
Statikust kell hívni!
2019. febr. 4. 17:02
 2/21 A kérdező kommentje:
Ha majd megvettem hivok egyet de addig is valami korubeluli szamitast szeretnek magam elvegezni.
2019. febr. 4. 19:18
 3/21 anonim ***** válasza:
91%

Hát magad ilyen számítást -a szakmában való járatlanságod okán is- nem fogsz tudni csinálni. Arról nem is beszélek, hogy ez még engedélyköteles is lehet, ha az épületszerkezetet jelentősen megváltoztatja.

Statikus nyilatkozat kell mindenképp!

2019. febr. 4. 19:55
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Lehet. De ebben nincs körülbelül. Statikai vizsgálat kell a tehertartásról. És nem árt egy geotechnikai vizsgálat sem, hogy az alapozási sík elbírja e talajtörés nélkül a megváltozott tehereloszlást.

De ha tudod milyen terhek vannak azon a falon akkor számolgass. Szép manőver.

2019. febr. 4. 19:57
 5/21 A kérdező kommentje:

Nekem most a körübelüli is jó lenne ugyanis ettől függ, hogy milyen árat kínálnék érte. Utána majd jöhet a statikus de minden egyes házhoz amire árajánlatot teszek kicsit költséges lenne statikust hívni. Persze előfordulhat, hogy nekem "nagyjából" az jön ki, hogy lehet aztán a statikus szerint meg mégse.

De már akkor se hasraütés szerint döntöttem.

2019. febr. 4. 22:20
 6/21 anonim ***** válasza:
70%
Látom, semmit nem értettél a leírtakból, felesleges normális válaszokat adni. Az a kategória vagy, akinek több a pénze mint az esze...
2019. febr. 4. 22:23
 7/21 anonim ***** válasza:
78%

Hát a te számításod szerint vagy lehet, vagy nem.

Az enyém szerint mindent lehet csak acélgerenda és sok-sok pénz kérdése.

Melyik éri meg jobban?

Kihívsz (és megfizetsz) engem és megmondom, hogy mit lehet és az mibe kerülhet vagy szerinted lehet és aztán sokkal többe fog kerülni, mint amit én mondtam volna!

2019. febr. 4. 22:35
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Kell statikus terv. Minden ház más, minden alapozás-pincekialakítás más. Ezt a helyszínen látni kell (főleg mert más a vízszigetelés, nedvesség szigetelés módja is). Ha általánosságban kell mondani valamit akkor az esetek jelentős részében műszakilag megoldható. A kérdés az ár, hogy mennyiért. Megéri/nem éri meg. Viszont az ár az nagyon változó ahogy a statikus kolléga leírta. Sokszor még egy közműbevezés áttörése is szinte megoldhatatlan problémát okoz (főleg ha talajvíz elleni szigetelésen kell átmenni). Ezt nagyon kell látni a helyszínen és nagyon-nagyon sok tényező függvénye. Néhány 100 eFt-os /inkább fél millió) költségtől a több 10 millió Ft-ig bármi lehet /plusz tervezés, geotechnikai szakvélemény, engedélyezés, stb/. Nyilván attól is függ mekkora a ház (pl. egy 10 emelete panel esetén egészen más mint egy földszintes családi ház esetén). Általános recept nincs.
2019. febr. 5. 00:05
 9/21 A kérdező kommentje:
Csak kivagasban gondolkodom acel erosites nelkul kell, hogy ne doljon ossze. Megegyszer leirom, hogy ugy altalaban NINCS ra ido es anyagilag sem eri meg 10 darab epulet ARAJANLATADASAHOZ statikust hivni. Ha a tulajdonomba kerul akkor majd hivok, nyilvan kell az engedely miatt is. Viszont nem szeretnek hasrautes szerint donteni. Nyilvanvalo, hogy egy nemi szamitast tartalmazo sajat becsles is jobb mint a hasrautes. Talatam egy tervezo programot melyben elmeletileg vannak ilyen szimulacios eljarasok. Valoszinuleg a statikusok is ezt hasznaljak. :) Koszi a konstruktiv es a kevesbe konstruktiv valaszokat is.
2019. febr. 5. 19:28
 10/21 anonim ***** válasza:

Melyik tervező program az?

Az alap képlet amit használnod kell az a q*(l^2)/8 ezzel meglesz a mértékadó nyomaték.

2019. febr. 5. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!