Beton falú pincét le lehet meszelni csak úgy simán, minden nélkül?
Kösz!
Az mit jelent, hogy "nagyon nedves"? És ha az, akkor hogy fog kinézni? Mondjuk ebbe nem áll a víz, csak olykor, mior ilyen esős idő van, érezni h nyirkos.
Húúú... na várj! :) Először is köszönöm!
Másodszor viszont én most csinálok először ilyet, úgyhogy minden új. Mi az a mélyalapozó? Bemegyek a ...ba (a hova is? :) és azt mondom nagyon lazán: "Heló, egy mélyalapozót babám", mire tudni fogják h mi kell nekem, vagy hosszan ecsetelnem kell majd? És az drága? Mer azér van itt vagy 70-80 nm fal.
És micsinál az a mélyalapozó, azon túl, h mélyen alapoz? :) Miben segít?
És még egy, hogy ezek után, ha lemeszeltem, esetleg le is mélyalapoztam, jövőre be tudom még vakolni rendesen?
A mélyalapozó egy híg tejszerű folyadék, a 70-80 m2-re bőven elég lesz az 5 literes kannás kivitel, ami emlékeim szerint kevesebb, mint 5 ezer Ft (lehet, hogy csak 2-3 E, nem emlékszem pontosan), ezt egy festőhengerrel felkened a falra vékonyan, mintha festék lenne. Egy kicsit akár higíthatod is vízzel, majd fél-egy liternyit tegyél belőle félre, a mész keveréséhez. Ezt majd tovább higítod egy vödörnyi vízben, mielőtt a zsák meszet elkezded vele bekeverni.
A mélyalapozó legjobb tulajdonsása az, hogy megköti a porzó, nedvszívó, málladozó felületeket, optimális feltételeket teremt a leendő festésnek, meszelésnek, hogy a falfelületen tartósan megtapadjon, ne kezdjen el porozni, leperegni. Hagyj neki legalább egy nap száradási-, beszívódási időt. Csak ha újra teljesen száraz a fal, akkor állj neki a meszelésnek. Érezni fogod, mennyivel simább tapintású lesz az a betonfal, ha már megkötött benne a mélyalapozó.
Bármelyik festékboltban, barkácsboltban kapható, MÉLYALAPOZÓ néven :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!