Hogyan kell az oszcilloszkóppal mérni?
Előre elnézést akarok, ha hülyeséget mondok, kérdezek.
Van egy adott RC soros áramkör. Van neki frekvenciája, annak megfelelő tartománya, és szinuszos. Nos, a társammal azon gondolkoztunk, hogy hogyan Az UR, és a Ul-t mérni(Mint az ábrán).
Nos szerintem ha a UL-t akarjuk kiszámolni akkor, az ellenállást rövidre zárjuk, ha meg a UR, akkor a ellenállást. A társam szerint meg egyszerűen nézzük meg külön külön, hogy mit ír ki a CH1, és a CH2
JG- jelgenerátor.
Utána kiszámoljuk, az U-t, és a XL, utána meg Z.
Elnézést, ha valamit értethetlenül mondtam.
Először is a képen egy RL hálózat van. A frekvenciamérésnek nem sok értelme van, hacsak nem a nemlinearitásukra vagytok kíváncsiak.
A mérés függ a szkóp típusától is. Van amelyik kiírja a mért frekvenciát. Van amrlyiken az egyik csatotna jeléből ki lehet vonni a másikat. Jó lenne ha kicsit pontosítanál!
Köszönöm szépen a kommenteket! Tényleg félre néztem ez egy RL Áramkör. Sajnos a tanárom nem sokat magyarázot el belőle ( vagyis elmondta, hogy mi-micsoda oszt jóvan!) De azért most vmennyire jobban megértettem.
Ui: igen, azt tom hogy frekvencia annyi lesz, mint amit a jelgenerátor mutat.
De még nem tudjuk, mi a fenéről kéne szóljon az a könyv.
Elárulhatnád, milyen iskolába jársz, mi a tantárgy neve...
Meg azt is, hogy nagyjából mit tudsz, hisz említetted Z-t. Komplex számok? Fazorok?
Az a gondolatmeneted biztosan hibás, hogy ha az egyik elemet rövidre zárod, sokra jutsz a másik elemen mérhető feszültséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!