Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Golyóstoll, ha egy helyen...

Golyóstoll, ha egy helyen elkezd nem fogni a papíron, oda már nagyon nehéz rávenni, hogy fogjon. Miért?

Figyelt kérdés
Van egy golyóstollam. Elkezdek vele írni, fog. Aztán jön egy hely, ahol elkezd nem fogni, de nem azért, mert kifogyott volna, mert máshol fog. Nincs ujjlenyomat a papíron, nem zsíroztam össze. Miért nem fog? Momentán nem tudok másik tollat venni. A papír sima a4-es egyszerű nyomtatóba papír (toshiba 80g). a Toll névtelen/noname, bár a Morgan Stanley osztogatta (ettől még vacak).
2010. jún. 22. 00:33
 1/10 anonim ***** válasza:

Komolyan 1 darab toll van otthon? :O

Amúgy nem olyan jók a mai tollak, ez is közre játszhat.

2010. jún. 22. 01:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagy papírhiba, vagy buborékos benne a tinta.
2010. jún. 22. 01:50
 3/10 anonim ***** válasza:
nekem csak akkor szokott ilyen lenni ha összeizzadom a papírt, amúgy nem... de az tényleg igaz hogy kurrvarosszak a mai tollak, mivel fél évet nem bírnak ki, pedig a tintatartó még majdnem televan...
2010. jún. 22. 03:49
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

Ezzel már én is találkoztam. Szerintem azért, mert ugye a golyóstoll úgy fog, hogy a papír benyomja a golyót, így alóla ki tud jönni a tinta. Viszont ahol már egyszer próbáltál írni, kicsit benyomtad a papírt, van ott egy mélyedés, és ugye pont azt szeretnéd felülírni, viszont ott már nem olyan sima a papír felülete, hogy be tudja nyomni a golyót.

Alátámasztani semmivel nem tudom, nekem ez az elméletem, ha valaki tud jobbat, ossza meg, mert ezen már én is egy csomót gondolkoztam :)

2010. jún. 22. 08:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Zsíros lett a papír a kezedtől.
2010. jún. 22. 08:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Nálam is szokott ilyen lenni, de azért mert összezsíroztam a kezemmel.
2010. jún. 22. 09:21
 7/10 ToXeN ***** válasza:
100%
Azt a golyót nem lehet benyomni, és a papír sem nyomja be, egyszerűen csak forog és eloszlatja a tintát.
2010. jún. 22. 10:41
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A papír nem nyomja be a golyót. Ha érdes a papír, akkor annak a felületés a golyó elgördül. A golyóra a toll felőli (a papírral ellentétes) irányból érkezik a tinta. Ahogy elfordul a golyó, a tintás része érintkezik a papírral, így hagy nyomot. Ha már egyszer rányomtad a papírra a tollat, akkor a papír ott sima lett, ergo nem érdes, így a golyó nem gördül el rajta, csak csúszik.
2010. jún. 22. 16:55
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Ez utóbbi számomra a legmeggyőzőbb. :)
2010. jún. 22. 23:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Oroszok ceruzát használtak, ellenben -a vicc szerint- a NASA éveket töltött a súlytalanságban is jól működő tollak kísérleteivel.
2010. jún. 23. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!