Ötletek, hogyan lehetne rádiumot kinyerni a talajból?
- Amit leírtál az tulajdonképpen egy kisebb izotóp reaktor lenne. Egy a gond hogy a bomlástermékek "reaktormérgek"-et eredményeznek.
Komoly reaktoroknál ez így néz ki:
Nyilván lennének hasonló folyamatok csak más elemekkel a tiedben is.
- Szóval egy ilyen eszköz kimeneti teljesítménye közel sem lenen lineáris sem egyenletes, és nem is a terheléstől függene, hanem a bomlástermékek felezési idejétől és hogy az egyes bomlástermék, mennyire "mérgezi" az aktuális folyamatot.
Magyarán hol termelne hol nem. Ilyen áramforrással nem sok mindent lehet kezdeni!
- Továbbá a radon 222 anyaeleme is alfa sugárzó és ő maga is! Hogy jött ide a béta sugárzó anyag? Nem értelek...
- Továbbá nem egészen értem minek a fluoreszkáló anyag a béta bomlás mellé?
A legtöbb béta bomlás negatív béta bomlás, ami elektron kibocsájtással jár! Az meg fluoreszkáló anyag nélkül is gerjeszthet atomokat. Azaz a "napelem" vagy ahhoz hasonló cella simán működhetne vele közvetlenül gerjesztve is.
- Sőt köré thermoelemet építve még a keletkező hő is kiaknázható energiatermelésre.
Először tanulj. Majd utána gondolkozz ilyesmin.
Igen a Peltier-re gondoltam. Valóban nem túl jó a hatásfoka, a súlyához képest sem.
De most komolyan te azt írtad ólommal akarod burkolni.
Annál azért csak könnyebb :)
Igen, de nem túl vastagon és az csak a felületén lesz, nem az akksi összes rétegében és az azért kell, hogy ne haljak meg idő előtt :,D
De tényleg nem írtam, mire szeretném használni az akksit és olyan helyekre, ahol csak a teljesítmény számít, pl egy ház vagy üzem, tényleg jó 5let a peltier elem, köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!